Veliko srce legende Hajduka: Iz Splita u Niš da pomogne bolesnom Nikoli

Gudelj, koji i sam boluje od hepatitisa, saznao je za situaciju u kojoj je Nikola, organizovao je humanitarnu veče na kojoj je potpisivao knjige, dresove i majice, a sva prikupljena sredstva išla su za pomoć bolesniku

6269 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Printscreen/Niške vesti
Foto: Printscreen/Niške vesti

Ivan Gudelj, proslavljeni fudbaler Hajduka i nekadašnji reprezentativac SFRJ, otputovao je iz Splita u Niš, kako bi pomogao Nišliji Nikoli Stefanovu, koji boluje od rijetke vrste hepatitisa i živi u nehumanim uslovima.

Gudelj, koji i sam boluje od hepatitisa, saznao je za situaciju u kojoj je Nikola, organizovao je humanitarnu veče na kojoj je potpisivao knjige, dresove i majice, a sva prikupljena sredstva išla su za pomoć bolesniku.

"Niške vesti" prenose da je susret bio jako emotivan, Stefanov se sa suzama u očima zahvalio Gudelju, koji je, ne prvi put, pokazao da ima ogromno srce.

Ivan Gudelj odigrao je 362 utakmice za Hajduk i postigao 93 gola. Bio je veliki igrač, mnogi kažu preteča savremenog veznog fudbalera, pred njim je bio ugovor života u Real Madridu...

Čekalo se samo da napuni 28 godina - propisi u SFRJ su bili da igrači ne smiju u inostranstvo prije 28. rođendana, ali je njegovu karijeru u naponu snage sa samo 26 godina prekinula teška bolest zbog koje je morao da prestane s aktivnim igranjem.

Bonus video: