Rakojević: Pobjednik stiče psihološku, više nego bodovnu prednost

"Pobjednik derbija stekao bi psihološku prednost, više nego bodovnu, jer je suviše rano da se govori o nekim razlikama na tabeli", kazao je trener Sutjeske Nikola Rakojević
2 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: Filip Roganović
Nikola Rakojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.09.2017. 16:33h

Pobjednik derbija steći će psihološku prednost, koja je u ovom trenutnku i važnija od bodovne, kazao je trener Sutjeske Nikola Rakojević pred duel protiv Budućnosti.

Dva najveća crnogorska kluba sastaće se u nedjelju u 15 časova na stadionu kraj Bistrice, uz direktan prenos na TV Arenasport.

Sutjeska, koja je lider na tabeli, pobjegla bi Podgoričanima četiri boda u slučaju trijumfa,

"Pobjednik derbija stekao bi psihološku prednost, više nego bodovnu, jer je suviše rano da se govori o nekim razlikama na tabeli. Kada sam prije dvije sezone vodio Mladost na polusezoni smo imali devet bodova više, na kraju smo jedva sačuvali prvo mjesto. Budućnost je prošle sezone imala plus 11, pa se sve to istopilo u drugom dijelu sezone. To sve govori da je još rano da pričamo o bilo kakvim bodovnim razlikama", kazao je Rakojević.

Derbi je ipak značajan - prvoplasirani protiv drugoplasiranog...

"Gdje god da se Sutjeska i Budućnost nalaze na tabeli, igraće derbi. Posebno sada, kada zauzimaju vodeće pozicije. Tabela i govori da su šanse 50:50, na našoj strani je možda jedino mala prednost domaćeg terena", dodaje trener Sutjeske.

Njegova ekipa u dobrom momentu čeka najveću utakmicu na domaćoj sceni. Nikšićani su nakon osam kola jedini bez poraza, a prije četiri dana su u velikom stilu, trijumfom protiv Rudara sa 4:0, uz četiri efektna gola, prošli u četvrtfinale Kupa.

"Raspored je takav kakav je, ne možemo da ga promijenimo, a utakmicu protiv Budućnosti dočekujemo u psihološki prilično stabilnom momentu. Pred nama je derbi, ako odigramo utakmicu kao što smo igrali neke pretgodne, trebalo bi da bude sve u redu, moći ćemo da očekujemo dobar rezultat", istakao je Rakojević.

U Nikšić dolazi Budućnost, koja je primila samo dva gola u dosadašnjem dijelu sezone.

"Sam taj podatak govori da se radi o vrlo ozbiljnoj ekipi. Poštujem Budućnost, poštujem i njenog trenera, koji se, iako nov u crnogorskom fudbalu, uklopio veoma brzo. Sa druge strane, ovo je ipak derbi, utakmica koja sa sobom nosi brojne specifičnosti i zamke. Nadam se da se mi nećemo upecati u zamku".

Rakojević se nada da će publika doći u velikom broju.

"Ako ova utakmica, u momentu kada su Sutjeska i Budućnost na samom vrhu tabele, ne privuče navijače, onda ne znam koja će", zaključio je trener Sutjeske.

Bonus video: