Klop ističe da njegovi komentari o Sitiju nisu bili ksenofobični: Mrzio bih sebe da sam takav

Klop je prije nedjeljne utakmice protiv Sitija (1:0) rekao da klub iz Mančestera, čiji su vlasnici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ima neuporedivu kupovnu moć kada se radi o dovođenju igrača

2222 pregleda 1 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da njegovi komentari o kupovnoj moći Mančester sitija nisu bili usmjereni ka ksenofobiji.

Klop je prije nedjeljne utakmice protiv Sitija (1:0) rekao da klub iz Mančestera, čiji su vlasnici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ima neuporedivu kupovnu moć kada se radi o dovođenju igrača.

On je u tom kontekstu spomenuo i Pari Sen Žermen (vlasnici iz Katara) i Njukasl, koji sponzoriše Saudijska Arabija.

"U ovom konkretnom slučaju to uopšte ne osjećam. Poznajem sebe. I ne možete pogoditi nešto što je miljama daleko od moje ličnosti. Da sam - ne mogu da se sjetim riječi - takav - mrzio bih to. Mrzeo bih sebe da sam takav", rekao je Klop, prenio je BBC.

Prema navodima medija čelni ljudi Mančester sitija bili su nezadovoljni tim komentarima. Oni vjeruju da je to pomoglo u raspirivanju tenzija na nedjeljnoj utakmici, poslije koje je trener Sitija Pep Gvardiola prijavio da je gađan kovanicama.

Njemački trener je dodao da je puno puta u životu govorio stvari koje vode do nesporazuma, ali da to sada nije bio slučaj.

"Nije bilo namjerno, samo ponekad kažete nešto i pomislite. Može da se protumači i ovako, ali ovo nije jedan od tih trenutaka. Apsolutno. Počelo je sa pitanjem (o tome kako se takmičiti sa Sitijem) i ja sam na njega odgovorio i sve ostalo je napravljeno od toga. Znam šta sam mislio i stavio sam to u kontekst i rekao koliko poštujem ono što rade, a nekima to ipak nije bilo u redu", istakao je Klop.

Liverpul je poslije nedjeljne pobjede u Premijer ligi došao do osmog mjesta sa 13 bodova.

Večeras u okviru 12. kola Liverpul dočekuje Vest Hem.

Bonus video: