Dragojević: Igra se dosta čudna sezona, vjerujem da će od subote da krene pozitivan niz

"Jednostavno, u pojedinim situacijama dobru igru nije ispratio rezultat, ali nastavili smo sa dobrim radom i očekujem da već od subote krene naš pozitivan niz”, kazao je Dragojević.

2989 pregleda 4 komentar(a)
Miloš Dragojević, Foto: FK Budućnost
Miloš Dragojević, Foto: FK Budućnost

Remijem bez golova (0:0) sa Dečićem u prethodnom kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige fudbaleri Budućnosti produžili su niz bez pobjede u domaćem šampionatu na tri meča.

Aktuelni osvajač Kupa je posljednji trijumf zabilježio 17. septembra na domaćem terenu protiv Mornara. Nakon toga uslijedio je poraz od Iskre, te remiji sa Petrovcem i Dečićem.

Kapiten Budućnosti Miloš Dragojević poručio je da je njegova ekipa zaslužila tri boda protiv Dečića, te da ima za čim da žali kada je riječ o tom meču.

“Imamo za čim da žalimo što se tiče utakmice sa Dečićem, od početka smo stavili do znanja protivniku koji je naš cilj, a mislim da smo po prikazanoj igri zaslužili tri boda. Stvorili smo par izglednih prilika, ali nismo uspjeli da ih realizujemo i svakako da ostaje žal. Međutim, u fudbalu nema vraćanja na staro, okrećemo se narednom protivniku, a znamo da je Rudar u uzlaznoj putanji”, poručio je Dragojević u razgovoru za klupski sajt.

Budućnost u naredom kolu, u subotu, dočekuje Rudar. Upravo je od utakmice sa Rudarom u prvom krugu krenuo pozitivan niz "plavih", koji je prekinut na posljednja tri meča.

“Od Budućnosti se uvijek očekuju pobjede i dobri rezultati, sigurno da nam nije prijatno kada pogledamo taj podatak, ali ono što treba da nas raduje jeste igra iz meča sa Dečićem i iz drugog poluvremana protiv Petrovca. Jednostavno, u pojedinim situacijama dobru igru nije ispratio rezultat, ali nastavili smo sa dobrim radom i očekujem da već od subote krene naš pozitivan niz”, kazao je Dragojević.

“Plavo – bijeli” nakon 12 odigranih kola imaju 19 bodova, dva manje od drugoplasirane Sutjeske i tri manje od lidera Dečića. Isti broj bodova (19) kao i Budućnost ima Jezero.

“Igra se dosta čudna sezona, ispostavilo se da svako svakoga može da pobijedi i da teško neka ekipa može da napravi kontinuitet. Naše prvenstvo sa sobom uvijek nosi dozu neizsvjesnosti, a vjerujem da će aktuelno biti neizvjesno kako za gornji, tako i za donji dom. Možda i najneizvjesnije do sada. Zbog svega toga, moramo u svaku utakmicu da uđemo sa željom i energijom kao protiv Dečića”, jasan je 33-godišnji golman.

Budućnost je od sticanja nezavisnosti osvojila devet trofeja. Dragojević ima osam pehara tokom karijere u dresu "plavih".

“Ne opterećujem se ličnim brojkama, dio sam svih uspjeha kluba i ponosam sam na sve to. Osjećam se dobro, naporno radim i želim na svakom treningu da napredujem i budem bolji. Sigurno da bi to bio moj najveći uspjeh u karijeri, da kao kapiten kluba – u kome sam proveo i provodim najljepše dane - podignem trofej”.

Dragojević vjeruje da će pozitivna serija krenuti od Rudara.

“Za nas, na toj utakmici, nema prostora za bilo kakav rezultat osim pobjede. Poštujemo svakog protivnika, Rudara koji je u seriji posebno, cijenimo njegove rezultate, ali jednostavno mi moramo da uđemo sa dobrom energijom, velikim motivom i željom za trijumfom. Sa takvim stavom i sa nova tri boda treba da najavimo izlazak iz serije lošijih rezultata i u pozitivnoj atmosferi da dočekamo derbi sa Sutjeskom”, poručio je Miloš Dragojević.

Bonus video: