Vrijeme je za njemačkog trenera: Tuhel na korak od "Alijanc arene"

"Naredni trener Bajerna mora da govori njemački jezik", jasno je poručio legendarni Lotar Mateus da velikanu treba domaći stručnjak.
0 komentar(a)
Tomas Tuhel, Foto: Reuters
Tomas Tuhel, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.09.2017. 15:35h

Bajern traži trenera, a izgleda da potraga neće dugo trajati nakon iznenadnog odlaska Karla Anćelotija.

Kako navodi "Bild", prvi izbor uprave Bavaraca je Tomas Tuhel, bivši trener Borusije iz Dortmunda koji je ljetos napustio klupu "milionera" i prepustio je Peteru Bošu.

"Naredni trener Bajerna mora da govori njemački jezik", jasno je poručio legendarni Lotar Mateus da velikanu treba domaći stručnjak.

Čini se da se Tuhel savršeno uklapa u profil trenera kakvog želi Bajern - domaći je stručnjak, mlad je, trenutno je bez posla, a i iza sebe ima određene uspjehe u stvaranju igrača kroz Majnc i Borusiju.

"Drugo je pitanje da li je u ovom trenutku taktički zreo da vodi tim kakav je Bajern", pita se "Bild".

Navodno, u ovom trenutku drugog kandidata za klupu kluba iz Minhena nema, a jedini koji bi mogao Tuhelu da pokvari posao je trener Hofenhajma Julijan Nagelsman.

Ipak, Bajernu se žuri, a Nagelsman nije tek tako spreman za veliki iskorak u karijeri u sred sezone.

"Bild" prenosi i da je Bajernu savjet da dovede Tuhela dao Pep Gvardiola još prošle sezone, ali su Bavarci tada odlučio da "igraju na sigurno" i dovedu provjerenog Anćelotija.

Gvardiola jako cijeni Tuhela, a poštovanje je obostrano, jer je bivši trener Borusije u nekoliko navrata priznao i da noćima ne spava analizirajući igru koju forsira Katalonac.

U prilog tome da Tuhel čeka Bajern ide i tvrdnja engleskih medija da je odbio Vest Hem.

Tuhel je počeo karijeru u drugom timu Augsburga, od 2009. do 2014. je vodio Majnc, a onda dvije godine Borusiju s kojom je osvojio Kup Njemačke.

Bonus video: