Švajcarski tužilac uložio žalbu na oslobađajuće presude Blateru i Platiniju

Švajcarski Savezni krivični sud oslobodio je Blatera i Platinija u julu nakon sedmogodišnje istrage čiji je ishod bilo njihovo izbacivanje iz sporta

2013 pregleda 0 komentar(a)
Blater, Foto: Shutterstock
Blater, Foto: Shutterstock

Švajcarski savezni tužilac uložio je žalbu na oslobađajuće presude bivšem predsjedniku Fife Sepu Blateru i bivšem predsjedniku Uefe Mišelu Platiniju koji su bili optuženi za korupciju.

Švajcarski Savezni krivični sud oslobodio je Blatera i Platinija u julu nakon sedmogodišnje istrage čiji je ishod bilo njihovo izbacivanje iz sporta.

Sudija je rekao da je ugovor njih dvojice o 'džentlmenskom sporazumu' da Fifa plati Platiniju dva miliona švajcarskih franaka (1,99 miliona dolara) za savjetodavni rad vjerodostojan te da postoje ozbiljne sumnje u vezi s optužbama tužilaštva da se radilo o lažnoj isplati.

Tužioci su u to vrijeme rekli da će ispitati pisanu presudu prije nego odluče hoće li uložiti žalbu protiv Blatera i Platinija.

"Potvrđujemo da je Državno tužilaštvo Švicarske podnijelo žalbu Žalbenom vijeću Saveznog krivičnog suda u zakonskom roku i zatražilo da se prvostepena presuda u cijelosti ukine", rekao je švajcarski savezni tužilac.

Bonus video: