Kažić pred Sutjesku: Derbi ne rješava prvaka, ali ne želimo da nam pobjegnu

"Bitno nam je da na neki način zaustavimo Sutjesku, da ne dozvolimo da nam pobjegne na tabeli. Kao i u svakom meču do sada, ići ćemo na pobjedu, a odgovara nam i remi", kazao je Kažić
0 komentar(a)
Dragan Kažić, Foto: Filip Roganović
Dragan Kažić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.09.2017. 14:40h

Sutjeska i Budućnost igraju u nedjelju u Nikšiću najveći crnogorski derbi (15 sati, TV Arenasport).

Nikšićki i podgorički "plavo-bijeli" igraće i derbi prvenstva, derbi za prvo mjesto, jer je Sutjeska trenutni lider sa 18, a Budućnost drugoplasirana na tabeli sa 17 bodova.

Derbi, međutim, neće riješiti prvaka, barem zbog toga što će se Budućnost i Sutjeska do kraja sezone sastati još tri puta, po novom četvorokružnom sistemu takmičenja u Telekom 1. CFL.

Ishod sjutrašnjeg duela kraj Bistrice mogao bi, ipak, da značajno da utiče na trku i pruži neke odogovore, smatra trener Podgoričana Draga Kažić.

"Bitno nam je da na neki način zaustavimo Sutjesku, da ne dozvolimo da nam pobjegne na tabeli. Kao i u svakom meču do sada, ići ćemo na pobjedu, a odgovara nam i remi. Ne bi bio smak svijeta ni da izgubimo, ništa ne bi bilo riješeno, mnogo je bodova u opticaju do kraja, ali bi ishod utakmice mogao značajno da utiče motivaciono, pred pauzu u prvenstvu, a onda i nastavak trke", kazao je Kažić na pres konferenciji.

Sutjeska je jedina neporažena ekipa nakon osam kola. Budućnost je doživjela jedan poraz, u drugom kolu od Zete, ali ima najčvršću odbranu - 405 minuta u prvenstvu miruje mreža golmana Podgoričana Milana Mijatovića, koji je do sada primio svega dva gola.

"Sutjeska je ozbiljna ekipa, bez poraza je, sa odličnom ofanzivnom linijom koju čine Ivanović, Denković i Božović. Mogu da postigne gol protiv svakog tima. Imaju i dobru odbranu, vezni red, dobre alternative, tako da su kompletna ekipa. Zbog svega toga očekuje težak i tvrd meč", dodao je Kažić.

Snaga Budućnosti, s druge strane, nije samo odbrana, tvrdi trener Podgoričana.

"Neko bi na osnovu samo dva primljena gola rekao da igramo defanzivno, ali nije takav slučaj. Mnoge ekipe se brane protiv nas, zbog toga i ne dolaze mnogo u situaciju da nam zaprijete. ,To što smo primili samo dva gola pokazatelj je da imamo takmičarsku ekipu, po sistemu 'svi za jednog, jedan za sve'. Moramo da popravimo realizaciju, jer i dalje mnogo promašujemo, što je naša najveća boljka", istakao je Kažić.

Budućnost je dobro počela, ostvarila je četiri pobjede u prvih pet kola, a onda je malo usporila, i to u duelu sa timovima iz donje polovine tabele - remiji sa Dečićem i Petrovcem koštali su je zaostatka za Sutjeskom od jednog boda.

"Nakon pauze gostujemo Iskri, pa dočekujemo Zetu, pa gostujemo Mladosti i onda nam dolazi Grbalj, dok Sutjeska ima lakši raspored. Pobjeda u derbiju bi nam donijela mirnoću, ali ni to neće riješiti ništa u krajnjem ishodu", zaključio je Kažić.

Bonus video: