Kadeti oduševili u Zubinu, pala domaća Poljska, elitna runda nije daleko

Izabranici Gorana Perišića šokirali Poljake i golovima Andreja Camaja i Lazara Maraša slavili sa 2:0. Blistao golman Ognjen Milović. Slijede dueli sa Austrijom i Andorom. Dvije najbolje selekcije idu u elitnu rundu

5034 pregleda 10 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Kadetska reprezentacija Crne Gore pobijedila je domaću Poljsku sa 2:0 na stadionu "Miejski" u Zubinu, u 1. kolu preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Velika pobjeda izabranika Gorana Perišića, koji su uoči meča bili autsajderi protiv selekcije koja je prije samo 14 dana tukla Englesku sa 5:0 u prijateljskom meču.

Ova selekcija je u sklopu projekta "Škola fudbala FSCG", tokom cijele godine radila zajedno i igrala prijateljske utakmice, što je očigledno dalo rezultat.

Andrej Camaj u 6. i Lazar Maraš u 25. - obojica mladi fudbaleri Budućnosti - šokirali su Poljake, koji nisu mogli da se oporave do kraja, iako su imali šansi.

Blistao je golman Ognjen Milović, koji je imao čak 12 odbrana, uspjevši da do kraja meča sačuva svoju mrežu netaknutom.

Perišićevi momci imaju sada dobru šansu da ostvare rezultat kakav odavno nisu zabilježile mlađe crnogorske selekcije.

Za tri dana igraju protiv Austrije, koja je danas, takođe sa 2:0, pobijedila Andoru. Mikrodržava sa Pirineja biće posljednji rival Crne Gore, 16. oktobra.

Dvije prvoplasirane selekcije plasiraće se u elitnu rundu kvalifikacija.

Sjajne akcije koje su prethodile golovima nagovještavaju da bi Vasilije Adžić i saigrači mogli da kompletiraju podvig u Poljskoj.

Stefan Đukanović, brat talentovanog krilnog napadača Budućnosti, mladog reprezentativca Viktora, poveo je u 5. minutu napad po sredini terena, odigrao dupli pas sa Markom Tadićem, a onda poslužio Camaja na lijevoj strani. Talenat Budućnosti pomjerio je loptu na lijevu nogu i precizno pogodio suprotni ugao.

Devetnaest minuta kasnije akcija po lijevoj strani, Marko Perović je spoljnim dijelom stopala provukao loptu za lijevog beka Maraša koji se ubacio u napad, i nije propustio priliku - jakim udarcem "probio" je poljskog golmana Miloža Piekutovskog.

"Velika pobjeda za nas i odličan početak kvalifikacija protiv domaćina i glavnog favorita turnira. Momci su dalj maksimum, odlično otvorili utakmicu, bili konkretni, postigli dva gola i mogli još koji... U drugom poluvremenu izdržali su veliki pritisak, dosta patili ali na kraju uz dosta sreće sačuvali svoju mrežu i dobili vjetar u leđa za nastavak kvalifikacija. Pred nama je vrijeme za dobar oporavak igrača, analizu naše igre i skauting Austrije protiv koje igramo za tri dana", rekao je Perišić za sajt FSCG.

Za Crnu Goru su igrali Ognjen Milović, Tomislav Turović, Bodin Tomašević, Bojan Damjanović (od 81. Aleksa Karadžić), Lazar Maraš, Vasilije Adžić, Danilo Vukanić, Stefan Đukanović, Andrej Camaj (od 69. Pavle Pićurić), Marko Perović, Marko Tadić (od 73. Miloš Vračar).

Bonus video: