Ples Jedinstva lijepim terenom u Beranama u pobjedi nad Jezerom

Premijerna utakmica 13. kola Meridianbet 1. CFL protekla u lijepoj igri i iznenađujućoj pobjedi Jedinstva na gostovanju Jezeru - 2:0

3839 pregleda 7 komentar(a)
Jedinstvo pokazalo veliki uspon forme, Foto: FSCG
Jedinstvo pokazalo veliki uspon forme, Foto: FSCG

Ispušten trijumf primljenim golom u nadoknadi domaće utakmice sa Arsenalom, a onda remi na gostovanju favorizovanom Petrovcu.

Nimalo slučajno za Jedinstvo Franca, potvrdila je to današnja utakmica u Beranama - izabranici Vuka Bogavca su u sjajnoj igri iznenadili favorizovano Jezero i pobjegli sa dna tabele.

Srđan Šćepanović je pogodio u 28. minutu, a konačnih 2:0 postavio je mijenik Ultrasa, Žarko Korać 40 minuta kasnije.

Jezero, najrpijatnije iznenađenje ove sezone, odigralo je utakmicu za zaborav, najgoru na domaćem trenu u Beranama, a igrači Rada Petrovića Njegoša bili su opasni samo kada su juruli dva gola minusa...

Oba puta je šanse Japancu Takeru kreirao najbolji igarč domaćih, Armin Bošnjak. U prvoj je Takeru šutirao visoko preko gola a u drugoj je loše glavom zahvatio loptu.

Ofanziva domaćinu nije bila isplativa, jer su Orhan Harjović i Mirza Idrizovoć fantastično organizovali kontre sa lijeve strane. No, Aleksa Mrđa nije uspio da iz identične akcije dvojice saigrača pri golu Koraća, i sam pogodi za još ubjedljiviji trijumf.

Jezero je ostalo nakon 13. kola na 19 bodova, Jedinstvo ima 13 - tri više od Mornara i Iskre, koji su sa utakmicom manje ostali na začelju.

Bonus video: