Mesi otkrio favorite na Mundijalu: Brazil i Francuska

Argentina je neporažena već 35 utakmica u svim takmičenjima i na Mundijalu u Kataru ima šansu da obori rekord Italijana (37)

3067 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Argentinski maestro Lionel Mesi smatra da su reprezentacije Brazila i Francuske glavni favoriti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kaatru.

"Brazil i Francuska su dva velika kandidata, oni izgledaju najbolje. Francuska ima impresivne igrače, vrlo jasne ideje, a Brazil je sličan", rekao je kapitEn "gaučosa" u razgovoru za argentinsku televiziju DirectTV Sports.

Argentinski rekorder po broju nastupa (164) i broju golova (90) kao kandidate je spomenuo i Njemačku, Englesku i Španiju. Komentarisao je i argentinsku reprezentaciju.

"Trenutno nam ide dobro, ljudi su euforični. Navijači misle da ćemo se vratiti s peharom, ali to nije tako lako. Mnogo toga može da se dogodi," kazao je napadač francuskog prvaka PSŽ-a.

Argentina je neporažena već 35 utakmica u svim takmičenjima i sa puno samopouzdanja kreće prema Katru.

Selekcija koju predvodi Lionel Skaloni može da se nada rušenju rekorda kojeg drži Italija od 37 uzastopnih utakmica bez poraza (između 2018. i 2021.).

"To je sjajno, ali na kraju dana to je samo statistika," poručio je Messi.

Argentina otvara SP 22. novembra protiv Saudijske Arabije.

"U prvoj utakmici očekujem nervoznih prvih 15 minuta prije nego što se opustimo.

U grupi C su još Meksiko i Poljska.

Mesi je ponovio da će ovo biti njegovo posljednje Svjetsko prvenstvo.

Do sada ih je odigrao četiri, ovo će mu biti peto.

"Morate biti realni. Imam 35 godina. Vidjećemo šta će se dogoditi, idem dan po dan. Trenutno se puno bolje fizički osjećam nego prošle godine", zaključio je.

Bonus video: