Bajern i Borusija i dalje odlučno protiv Superlige

Iako je za izvršnog direktora kompanije koja stoji iza ideje Superlige izabran Njemac Bern Rejhart, najveći njemački klubovi su apsolutno protiv "lige bogatih"

6547 pregleda 2 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Čelnici Bajerna i Borusije Dortmund podržali su Evropsku fudbalsku uniju (UEFA), koja se protivi osnivanju Superlige, prenosi njemački Bild.

Iako je za izvršnog direktora kompanije A22 Sport Management - koja stoji iza ideje Superlige, nedavno izabran Njemac, bivši šef RTL televizije Bern Rejhart, najveći njemački klubovi su apsolutno protiv "lige bogatih".

"Projekat Superlige je propao prije više od godinu dana. Naš stav po tom pitanju je jasan", rekao je jedan od čelnika Bajerna Oliver Kan.

"Liga šampiona ima odličan format. Proširenje, koje je planirano za 2024. godinu, unaprijediće ovo takmičenje. Podržavamo Uefu koja misli i na manje klubove", nadovezao se šef Borusije Hans-Joakim Vacke.

Povezani članci

21. Oktobar 2022.

Superliga sprema novi „udar”

Evropska Superliga (ESL) je projekat koji je 12 klubova započelo u aprilu prošle godine, ali je zbog strahovitih kritika javnosti i navijača devet klubova ekspresno napustilo takmičenje. Superligu sada podržavaju Real, Barselona i Juventus.

Bonus video: