Sutjeska lider, Budućnost se budi - najava pravog derbija

Sutjeska u Danilovgradu izdražala sa desetoricom u nastavku i pobjedom 2:1 preuzela vrh tabele, nakon remija Dečića sa Petrovcem. Budućnost u sudijskoj nadoknadi do trijumfa nad Rudarom i prvog slavlja nakon više od mjesec. Arsenal 4. na tabeli, Mornar i Iskra na dnu

14285 pregleda 7 komentar(a)
Stefan Milošević slavi gol u 92. minutu, Foto: FSCG
Stefan Milošević slavi gol u 92. minutu, Foto: FSCG

Sutjeska i Budućnost na najbolji način najavili su najveći crnogorski derbi, koji se igra naredne nedjelje na stadionu kraj Bistrice.

Nikšićani su u 13. kolu Meridijanbet 1. Crnogorske fudbalske lige savladali Iskru u Danilovgradu 2:1 i preuzeli vrh tabele, nakon kiksa Dečića u duelu sa Petrovcem (1:1).

Budućnost je, s druge strane, prekinula lošu seriju, pobijedila je Rudar 2:1, i to na kakav način - preokretom u drugom poluvremenu i golom Stefana Miloševića u drugom minutu sudijskog dodatka.

Nastavlja se trka utroje za titulu, razlike su još manje: Sutjeska ima 24 boda, Dečić 23, Budućnost 22!

ŠAMPION I SA DESETORICOM SAČUVAO POBJEDU

Aktuelni šampion je slavio 2:1 protiv Iskre, golovima Tajrona Konrada i Anta Babića u razmaku od samo dva minuta u finišu prvog poluvremena.

Oba puta asistirao je Marko Matanović - Konradu poslije prodora po desnoj strani, a Babiću iz prekida. Činilo se tada da Sutjeska ima "zatvoren" meč, ali je početak nastavka donio velika uzbuđenja.

Sutjeska - Iskra
foto: FSCG

Francuz Sahli je odmah dobio dobio drugi žuti zbog povlačenja - prvi je zaradio u prvom poluvremenu zbog simulacije, i šampion je nastavio sa desetoricom.

Još kada je Halil Muharemović u 49. minutu glavom smanjio na 1:2, izgledalo je da će gosti teško sačuvati pobjedu. Ipak, uspjeli su, zatvorenijom varijantom, a domaćin osim besomučnih ubacivanja dugačkih lopti u šesnaesterac, gdje je carovao golman Sutjeske Vladan Giljen, nije uradio mnogo...

"Zaslužena pobjeda, kontrolisali smio igru, posebno u prvom poluvremenu. Mislili smo da ćemo lakše u nastavku, ali su crveni karton i gol domaćih sve promijenili. Ipak, i sa igračem manje smo imali situacije da ranije riješimo meč. Možda nam je ovo i trebalo - da na teži način dođemo do pobjede. Ponosan sam na sve igrače, ova pobjeda ide njima, kao i navijačima koji su došli da nas bodre", kazao je Nenad Brnović, trener Sutjeske.

Nenad Brnović
Nenad Brnovićfoto: FSCG

Iskra je ostala na dnu tabele, izjednačena sa Mornarom.

MILOŠEVIĆ U FOTO-FINIŠU VRATIO BUDUĆNOST U RITAM

A kada je napadač Rudara Danin Talović u 12. minutu, nakon kontranapada i povratne lopte Ognjena Peličića, efektno plasirao loptu u mrežu Budućnosti, izgledalo je da se agonija podgoričkog tima nastavlja.

Više od mjesec izabranici Miodraga Džudovića nisu znali za pobjedu, na prethodnih šest mečeva slavili su samo jednom. Mogli su Pljevljaci da daji i drugi gol, krajem prvog, pa početkom drugog dijela, "plave" je spašavao golman Dragojević.

A onda, negdje od 55. minuta, domaći su zaigrali sa nekom novom enegrijom. Napravili su pritisak, gosti nisu više prijetili kao do tada, a rezultat su bili pokušaji, šanse, golovi.

Budućnost - Rudar
foto: FSCG

U 60. minutu izjednačio je Marko Mrvaljević, nakon asistencije Zorana Petrovića. Golman gostiju Azir Muminović čuvao je remi, ali samo do drugog minuta nadoknade, kada je rezervista Stefan Milošević efektnim udarcem glavom nakon centaršuta Andrije Ražnatovića pogodio za 2:1 i veliko slavlje domaćina.

"Momci su pokazali ogromnu želju, volju i htjenje, zaslužili su ovu pobjedu. Pogledala na nas je i nagradila sreća, ali to je sastavni dio fudbala. Rudar je imao svoje šanse, čestitam im na odličnoj utakmici. Teško dolazimo do bodova, svjesni smo toga, ali radićemo i na tome, kao i na ispravljanju svih grešaka", kazao je Džudović.

DEČIĆ NE BLISTA, ARSENAL 4. NA TABELI

Dečić ni u prethodnih nekoliko kola nije imao igru za prvo mjesto na tabeli, nije blistao ni protiv Petrovca, a fudbal ne prašta - Tuzani više nisu lideri.

Duel na Kampu Fudbalskog saveza završen je 1:1 - Petrovčani su vodili, a u nastavku bili opasniji i bliži pobjedi.

Dečić - Petrovac
foto: FSCG

Nikola Zvrko je u posljednjoj sekundi prvog poluvremena doveo goste u vođstvo, efektnim udarcem sa 17-18 metara iskosa sa desne strane.

Početkom nastavka Stefan Denković je iskoristio katastrofalno loše dodavanje Mendija, utrčao u šesnaesterac i lijepo reagovao pred golom rivala za 1:1. Bio je to i krajnji rezultat meča i drugi ovosezonski remi Dečića i Petrovca, nakon avgustovskih 2:2.

Odličnu debitantsku sezonu nastavio je Arsenal, pobjedom u Baru (1:0), golom Jovana Dašića, koji je ubacio loptu u mrežu, nakon efektnog udarca Boža Markovića. Tivćani su 4. na tabeli i oni su sada hit prvenstva - preuzeli su ulogu koja je do petka pripadala Jezeru.

Mornar je u prošlom kolu iznenadio Sutjesku u Nikšiću (1:1), a zatim doživio novi poraz - sa Iskrom je zakovan na dnu tabele.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: