Perfektna kontra, Valverdeova bomba i Vinisijusove asistencije srušile Sevilju na „Bernabeuu”

Real je upisao novu pobjedu, 10. u 11 kola Primere (ima i remi), zahvaljujući sjajnoj kontri, nesebičnosti Vinisijusa i novoj „bombi” Federika Valverdea za konačnih 3:1

6672 pregleda 0 komentar(a)
Federiko Valverde slavi gol za konačnih 3:1, Foto: Reuters/Violeta Santos Moura
Federiko Valverde slavi gol za konačnih 3:1, Foto: Reuters/Violeta Santos Moura

Sevilja je zaprijetila, golom Erika Lamele stigla do izjednačenja na „Santjago Bernabeuu” u 54. minutu, ali nije izdržala.

Real je upisao novu pobjedu, 10. u 11 kola Primere (ima i remi), zahvaljujući sjajnoj kontri, nesebičnosti Vinisijusa i novoj „bombi” Federika Valverdea za konačnih 3:1.

„Kraljevski klub” je poveo već u 5. minutu, kada je Vinisijus sjajno provukao loptu kroz odbranu „rohiblankosa” i pronašao Luku Modrića, koji je samo zatresao praznu mrežu.

Tim Karla Anćelotija je imao nekoliko šansi da stekne ubjedljivu prednost, ali ih nije iskoristio, zbog čega je došla kazna.

Sevilja se nakon izjednačenja ohrabrila, napala, ali je kažnjena iz kontre - Marko Asensio je odličnim pasom pronašao vihornog Brazilca, koji je bio nesebičan, uposlio Lukasa Vaskesa, a on, baš kao i Modrić, samo gurnuo loptu u mrežu u 79. minutu.

Dva minuta kasnije, najljepši detalj na meču - Valverde je sa 20-ak metara iskosa uputio projektil, koji je Bono ispratio samo pogledom.

Bonus video: