Kiks Arsenala, Vili prijao odlazak Džerarda, Lester se budi

Odigrana četiri meča 13. kola Premijer lige

3501 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Arsenala, Foto: Reuters
Fudbaleri Arsenala, Foto: Reuters

Prvi put ove sezone Arsenal je igrao neriješeno u Premijer ligi - ekipa iz Londona je danas u 13. kolu Premijer lige remizirala u gostima sa Sautemptonom (1:1).

Početak utakmice nije nagovještavao da će Arsenal osvojiti samo bod. Lider Premijer lige je napadao, mogao u prvom poluvremenu da riješi pitanje pobjednika, ali je poslije 45 minuta bilo samo 1:0. Strijelac je bio Džaka nakon asistencije Vajta u 11. minutu.

U drugom poluvremenu su domaći bili bolji, Arsenal nije imao rješenja u napadu, pa je u 65. minutu Armstrong izjednačio i postavio konačan rezultat.

Aston Vili je, po svemu sudeći, prijao odlazak Stivena Džerarda. Bivši engleski reprezentativac je u petak dobio otkaz, a Vila je danas odigrala sjajan meč, savladala Brentford 4:0, a pobjeda je mogla da bude i ubjedljivija.

Pitanje pobjednika riješeno je već do 15. minuta, kada su mrežu "pčelica" tresli Bejli i dva puta Ings.

U drugom poluvremenu gol je postigao i Votkins.

Probudio se i Lester. Nekadašnji šampion Premijer lige je danas savladao u gostima Vulverhempton (4:0) i upisao drugu pobjedu zaredom.

Ono što je takođe bitno - "lisice" tri meča zaredom nisu primile gol.

Lester je poveo u 8. minutu, a sjajan gol je postigao Tilemans. Desetak minuta kasnije mrežu "vukova" zatresao je i Barns, pa je Lester na poluvremenu imao vođstvo od 2:0.

U nastavku su se u listu strijelaca upisali Medison i Vardi.

Fulam je nakon preokreta u gostima savladao Lids 3:2. Domaći su poveli preko Rodriga, potom je izjednačio Mitrović, preokrenuo Dekordova Rid, a na 3:1 povisio Vilijan. Konačan rezultat postavio je Samervil.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: