Kadeti slave plasman u elitnu rundu, Perišić: Bili smo pametni i veoma opasni za protivnike

"Sve čestitke idu igračima koji su sebi napravili taj komfor da kolo prije kraja osiguraju prvo mjesto i odlazak u elitnu rundu kvalifikacija", rekao je Goran Perišić

3379 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore ide u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, nakon što je danas savladala Austriju (1:0), a selektor Goran Perišić jasno poručio ko je zaslužan za uspjeh:

"Sve čestitke idu igračima koji su sebi napravili taj komfor da kolo prije kraja osiguraju prvo mjesto i odlazak u elitnu rundu kvalifikacija", rekao je Perišić.

Gol za trijumf je postigao Vasilije Adžić.

"Odigrali smo još jednu izuzetno tešku utakmicu, protiv selekcije koja je fizički jedna od dominantnijih u ovom uzrastu. Kao i protiv Poljske, dobro smo ušli u meč, igrali izuzetno kvalitetno u polju, stvarali i promašivali šanse, postigli gol i otišli na poluvrijeme sa golom prednosti i namjerom da i u nastavku igramo na isti način", istakao je Perišić.

Do kraja je naša selekcija sačuvala prednost za drugi trijumf, nakon što je na startu turnira bila bolja od Poljske.

Povezani članci

23. Oktobar 2022.

Adžić srušio Austrijance, kadeti u elitnoj rundi

"U drugom poluvremenu je protivnik krenuo na sve ili ništa, ali smo vrlo pametno rješavali sve opasne situacije. Čak smo iz nekoliko opasnih kontranapada prijetili, imali prilike da riješimo meč", istakao je Perišić.

Posljednji duel na turniru Crna Gora igra u srijedu protiv Andore.

Crna Gora je protiv Poljske igrala u sastavu: Ognjen Milović, Tomislav Turović, Bodin Tomašević, Bojan Damјanović, Lazar Maraš, Danilo Vukanić, Stefan Đukanović (od 60. Nemanja Radević), Andrija Bulatović (od 76. Miloš Vračar), Andrej Camaј (od 76. Pavle Pićurić), Vasilije Adžić (od 89. Marko Tadić), Marko Perović.

Bonus video: