Osimen utišao "Olimpiko", Napoli slavio u Rimu

Naplitanci bili bolji i zasluženo pobijedili Romu - 1:0

4156 pregleda 0 komentar(a)
Osimen i Smoling, Foto: Reuters
Osimen i Smoling, Foto: Reuters

Velika pobjeda Napolija u derbiju 11. kola Serije A - aktuelni lider savladao je Romu u Rimu (1:0) i učvrstio se na prvom mjestu na tabeli.

Napoli je večeras zabilježio šestu pobjedu zaredom u šampionatu, još je bez poraza, a nakon nova tri boda ima tri boda više od Milana.

Spaletijeva ekipa je bila bolji rival, a presudio je momenat iz 80. minuta. Politano je sjajno pronašao Osimena, koji se lako oslobodio Smolinga i preciznim udarcem savladao Patrisija. Golman Rome nije dobro procijenio let lopte i možda je mogao bolje da reaguje.

Napoli je u drugom poluvremenu bio opasniji, konkretniji, ofanzivniji... Gosti su prije pogotka prijetili preko Lozana i Elmasa, a jednu priliku imao je i strijelac jedinog pogotka.

Prvo poluvrijeme obilježili su prekidi, bilo je mnogo sjeckanja igre, a Napoli je u finišu prvog dijela dobio i penal, koji je arbitar nakon konsultacija sa VAR-om poništio.

Sa druge strane, Roma je odigrala blijedu utakmicu i završila je bez udarca u okvir gola. "Vučica" nakon poraza ima sedam bodova manje od večerašnjeg rivala.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: