Nesvakidašnje scene u Argentini: River donio titulu Boki

Rasing imao penal u 90. minutu za pobjedu, ali je golman River Plate Franko Armani odbranio, a potom je Migel Borha donio trijumf gostima, samim tim i šampionski pehar najvećem rivalu

10733 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters/Matias Baguetto
Foto: Reuters/Matias Baguetto

Posljednje kolo šampionata Argentine donijelo je nevjerovatna uzbuđenja i rasplet koji niko nije mogao ni da sanja - River Plata je na oproštaju Marsela Galjarda od klupe donijela titulu svom najvećem rivalu, Boki juniors.

Sve je bilo spremno za feštu na „Bombonjeri”, jer je Boki bio dovoljan trijumf nad Independijenteom da osvoji 36. pehar.

Kada je Sebastijan Vilja iz slobodnog udarca u 50. minutu preokrenuo na 2:1, počela je fešta na tribinama, ali je Nikolas Valjeho izjednačio u 81.

Tada je timu Uga Ibare bio neophodan ili gol za trijumf ili kiks Rasinga, koji je u istom terminu igrao sa Riverom.

Ekipa iz Aveljanede, na čijoj klupi sjedi nekadašnji as Reala Fernando Gago, imala je 1:1, a bila joj je potrebna pobjeda da zahvaljujući boljoj gol-razlici preotme titulu Boki.

I dobila je najbolju moguću šansu, penal u 90. minutu, ali je Franko Armani zaustavio šut Đonatana Galvana, a nedugo zatim novom intervencijom spriječio odličan pokušaj Maksimilijana Romera.

Tačku je stavio Migel Borha golom za 1:2 u 95. minutu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: