Marušić asistirao, Lacio nastavio niz

Adam Marušić asistent u pobjedi Lacija (2:0) nad Atalantom, pa je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda

6448 pregleda 0 komentar(a)
Marušić na utakmici sa Atalantom, Foto: Twitter.com/OfficialSSLazio
Marušić na utakmici sa Atalantom, Foto: Twitter.com/OfficialSSLazio

Lacio igra odlično u Seriji A. “Nebesko-plavi” su u seriji od šest mečeva bez poraza (pet pobjeda i remi), na kojima nisu ni primili gol, što je najduži niz od sezone 1997/98. kada je tim Sven Gorana Eriksena vezao sedam utakmica bez primljenog pogotka.

Niz dobrih rezultata Rimljani su nastavili u nedjelju kada su u gostima savladali Atalantu (2:0). Domaćin nije šutnuo u okvir gola, a odbrana Lacija, predvođena crnogorskim reprezentativcem Adamom Marušićem, još jednom je odradila dobar posao. Marušić je bio odličan, upisao je i asistenciju za Felipea Andersona kod drugog gola, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,4. To je najbolja ocjena nekog crnogorskog internacionalca prethodnog vikenda.

Marušić je ove sezone odigrao svih 11 utakmica u Seriji A i nezamjenjiv je u sastavu Mauricija Sarija, bilo da igra lijevog ili desnog beka.

Na drugom mjestu je Stevan Jovetić (7,3), koji polako ulazi u formu. Nakon što je bio strijelac u porazu Herte od Lajpciga (3:2), Jo-Jo je sada asistirao Kangi za pobjedu (2:1) nad Šalkeom. Bila je to druga asistencija Jovetića na sedmom meču u Bundesligi.

Ekipa iz Berlina je slavila pogotkom u 88. minutu, pa je prekinula niz od pet mečeva bez trijumfa u domaćem šampionatu i na 13. je mjestu na tabeli.

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Poslije Jovetića slijedi fudbaler Seltika Sead Hakšabanović (7,2). Ofanzivni vezista je protiv Hartsa ušao u igru u 66. minutu, a Seltik je u uzbudljivom meču slavio 4:3 i uvećao prednost na tabeli u odnosu na Rendžers na četiri boda.

Hakšabanović je u petom minutu sudijske nadoknade proigrao Abadu, koji je postigao gol, ali je poništen zbog milimetarskog ofsajda u kojem je bio izraelski fudbaler.

Na četvrtom mjestu je štoper poljskog Mjeđa Nemanja Mijušković (7). Mjeđ je u 14. kolu Ekstraklase u gostima poražen od Viđeva (1:0), a Mijušković je na terenu bio 90 minuta. Podgoričanin je odigrao 13 utakmica u poljskom šampionatu, a njegova ekipa je na posljednjem mjestu na tabeli sa jednom pobjedom i šest bodova.

U Top 5 crnogorskih internacionalaca je i Stefan Savić. Atletiko je prije dva dana savladao Betis u Andalusiji (2:1), a Savić je odigrao 90 minuta i bio standardno dobar.

“Kolćonerosi” su upisali četvrtu pobjedu na posljednjih pet mečeva i treći su na tabeli La Lige, iza Reala i Barselone.

Bonus video: