Posljednja šansa da Juve izbjegne debakl

Juventus gostuje Benfiki i mora da pobijedi kako bi sačuvao šanse za plasman u osminu finala. Pod pritiskom je i Milan, koji se sastaje sa Dinamom u Zagrebu

7802 pregleda 0 komentar(a)
Velikan na korak od eliminacije, Foto: Beta/AP
Velikan na korak od eliminacije, Foto: Beta/AP

Poraz od Makabija u Haifi u prošlom kolu je doveo Juventus na prag eliminacije i još jedne bezuspješne, očajne sezone u Ligi šampiona.

”Stara dama”, istina, i dalje ima šanse da se domogne nokaut faze, ali pred njom su dvije utakmice protiv rivala koji ne praštaju i koji su do sada pokazali mnogo više - duel sa Benfikom u Lisabonu, pa Pari Sen Žermenom kod kuće.

Da bi duel sa “svecima” u posljednjem kolu uopšte bio bitan za prolaz, Juve mora da se dokaže na “La Lužu” protiv tima koji ga je u drugom kolu nadigrao i pobijedio u Italiji.

Benfika nakon četiri kola ima osam bodova, koliko i PSŽ, Juve je sakupio svega tri. Pobjeda je, dakle, jedina opcija za sastav Masimilijana Alegrija da bi uopšte sačuvao šanse.

"Nema predaje, to je u Juventusu zabranjena riječ. Propustili smo mnogo šansi, ali one i dalje postoje", rekao je Alegri.

Bez Anhela di Marije, koji je srce i duša napada Juvea kada je na terenu, italijanski velikan mora da pronađe način da razigra Dušana Vlahovića. U Ligi šampiona je to mnogo teže nego u Seriji A.

"U Haifi smo bili bez energije, na svakom dijelu terena smo bili nadigrani i to je ono što ne smijemo da dozvolimo. Koncentracija i karakter u Ligi šampiona moraju da postoje, u suprotnom se svaka greška plaća višestruko", istakao je Alegri.

Juve ima isto bodova kao Makabi, dva tima su ista u međusobnom skoru, pa bi “bjankoneri” mogli da misle i o tome da li će biti treći u grupi, što donosi nastavak sezone u Ligi Evrope.

Nakon razočaravajućeg poraza u Izraelu, koji je natjerao Alegrija da odvede ekipu u karantin, Juventus je upisao dva trijumfa u Seriji A, i to bez primljenog gola - savladao je Torino (1:0), onda i Empoli (4:0).

"Benfika je veliki protivnik, pogotovo opasan na svom terenu. Siguran sam, ipak, da smo svi svjesni da je ulog veliki", dodao je Alegri.

PSŽ na Parku prinčeva igra protiv Makabija, pobjedom bi otklonio dileme oko plasmana.

I drugi italijanski velikan, Milan, mora da se dokaže. Gostuje Dinamu u Zagrebu, eventualni neuspjeh bi mogao da bude koban u borbi za plasman među 16 najboljih. Čelsi sa sedam bodova i Salcburg sa šest su tri, odnosno dva koraka ispred “rosonera”.

"Očekujem ozbiljnost i partiju dostojnu Milana", rekao je Stefano Pioli, čiji tim u posljednjem kolu dočekuje Salcburg.

Mančester siti ide u Dortmund i biće to povratak Erlinga Halanda na stadion na kojem je stekao reputaciju ponajboljeg napadača na svijetu.

“Građani” su osigurali prolaz, duel na “Vestfalenu” može da bude presudan za prvo mjesto, jer imaju tri boda više od “milionera”.

Pored Sitija, plasman u osminu finala su nakon četiri kola osigurali i Real Madrid, Bajern, Klub Briž i Napoli.

Danas

Grupa E

Salcburg - Čelsi (18.45)

Dinamo - Milan (21)

Grupa F

Lajpcig - Real Madrid (21)

Seltik - Šahtjor (21)

Grupa G

Sevilja - Kopenhagen (18.45)

Borusija Dortmund - Mančester siti (21)

Grupa H

Benfika - Juventus (21)

Pari Sen Žermen - Makabi Haifa (21)

Srijeda

Grupa A

Ajaks - Liverpul (21)

Napoli - Rendžers (21)

Grupa B

Klub Briž - Porto (18.45)

Atletiko Madrid - Bajer (21)

Grupa C

Inter - Viktorija Plzenj (18.45)

Barselona - Bajern (21)

Grupa D

Totenhem - Sporting (21)

Ajntraht - Marsej (21)

Bonus video: