Bliži se dan povratka: Francuska čeka Zizua?

"Nedostaje li mi trenersko odijelo? Ne, nisam toliko daleko. Pričekajmo još malo. Uskoro, uskoro", izjavio je Zidan za RMC Sport

4244 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Proslavljeni francuski fudbaler i trener Zinedin Zidan tvrdi da će se uskoro vratiti trenerskom poslu, čime je dodatno "podgrijao" špekulacije o tome kako će upravo on naslijediti Didijea Dešana na mjestu selektora Francuske nakon ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Zidan je bez trenerskog angažmana otkako je prošle godine napustio klupu Real Madrida s kojim je tri puta zaredom osvojio Ligu šampiona (2016. - 2018.), a u posljednje vrijeme se njegovo ime spominjalo gotovo uvijek kad bi veliki klubovi bili u potrazi za trenerom, kao što je to bio slučaj s Juventusom ili PSŽ-om.

"Nedostaje li mi trenersko odijelo? Ne, nisam toliko daleko. Pričekajmo još malo. Uskoro, uskoro", izjavio je Zidan za RMC Sport.

Zidan je u ponedjeljak bio na otkrivanju svoje nove voštane figure u pariškom muzeju Grevin, gdje će postati tek šesta osoba čiji je lik drugi put uvršten u muzejsku postavku.

Prije njega su tu čast imali general De Gol, pokojna britanska kraljica Elizabeta II, francuski pjevač Žilijen Kler, glumac Pjer Rišar i novinar Bernar Pivo.

Kad je uvršten prvi put 1999, Zidan je prikazan u prepoznatljivom plavom dresu francuske reprezentacije, a u novom izdanju je prikazan u trenerskom odijelu.

"Čast mi je što je moj lik izložen u muzeju Grevin, tim više što su na to uticali zahtjevi posjetilaca. Vraćam se s manje kose. Ushićen sam što sam ponovo ovdje", izjavio je Zidan.

Bonus video: