Dečić vidi polufinale, Sutjeska na iskušenju u Pljevljima

Četvrtfinale Kupa Crne Gore igra se na jedan meč - Rudar čeka Sutjesku, Tuzani favoriti protiv drugoligaša Podgorice, Arsenal i Jedinstvo Franca sanjaju polufinale, u kojem će se naći i jedan od dva posljednjeplasirana tima prvoligaške tabele - Iskra ili Mornar

8257 pregleda 5 komentar(a)
Sa prvenstvenog meča Rudar - Sutjeska u Pljevljima (0:0), Foto: FSCG
Sa prvenstvenog meča Rudar - Sutjeska u Pljevljima (0:0), Foto: FSCG

Sva četiri četvrtfinalna meča fudbalskog Kupa Crne Gore igraju se danas, već večeras će biti poznati polufinalni parovi, koji su na programu tek aprila naredne godine.

Aktuelni i dvostruki uzastopni osvajač Kupa, Budućnost, oprostila se još u osmini finala, pa je ulogu favorita preuzeo tim koji je eliminisao podgoričke “plave”, dvostruki uzastopni finalista - Dečić.

Tuzanima u ovom momentu pripada blaga uloga favorita da osvoje prvi trofej u istoriji ponajviše zbog toga što danas, u četvrtinalu, imaju značajno lakšeg protivnika od aktuelnog šampiona i lidera prvoligaške tabele, ekipe Sutjeske.

FK Dečić, Fudbaleri Dečić
foto: FSCG

Tuzani su, naime, izvukli jedinog drugoligaša koji se plasirao među najboljih osam, ekipu Podgorice, igraju na domaćem terenu (u njihovom slučaju to je Kamp FSCG), dok će Nikšićani biti na ozbiljnom iskušenju protiv četvorostrukog osvajača najmasovnijeg takmičenja, ekipe Rudara, i to u Pljevljima.

Još u ovoj rundi takmičenja igra se samo jedna utakmica - 90 minuta, ako ne bude pobjednika odmah će se izvoditi penali.

”Očekuje nas mnogo težak meč, dolaskom novog trenera ekipa Rudara igra mnogo bolje, čvrsta su ekipa i imaju prednost domaćeg terena. Znamo da neće biti lako, ali fokusirani smo do kraja, sve zavisi od nas. Ako budemo imali pristup kao što smo imali protiv Iskre, pobijedićemo i proći dalje”, kazao je defanzivac Sutjeske Adrijan Rudović na pres-konferenciji uoči puta u Pljevlja.

Prošlogodišnji fudbaler Dečića, koji je prije godinu i po pozvan na okupljanje A reprezentacije Crne Gore (nije debitovao) suočio se sa malom minutažom od dolaska u Sutjesku.

”Još nisam bio starter ove sezone. Tako je to, ali trener se pita, na meni je da što bolje treniram i čekam svoju šansu”, dodao je Rudović.

Rudar - Sutjeska
foto: FSCG

Pobjedničke ambicije Sutjeske u Pljevljima potvrdio je i pomoćnik trenera Nenada Brnovića u stručnom štabu, Nemanja Kljajević.

”Rudar ima prednost domaćeg terena, ali mi imamo ambicije i u Kupu, želimo da idemo do kraja. Ako budemo pravi, ne sumnjam u dobar rezultat”.

Pljevljaci igraju dobro od dolaska trenera Dragana Aničića, na četiri utakmice u prvenstvu osvojili su sedam bodova, a mogli su i više - i protiv Mornara u Baru (2:2) i Budućnosti u Podgorici (poraz 2:1) primili su golove u sudijskoj nadoknadi.

”To je fudbal. Bolje što igramo dobro, barem ja tako mislim, nego da negdje nešto osvojimo nezasluženo”, ističe Aničić.

Dragan Aničić
Dragan Aničićfoto: FSCG

Njegova ekipa ima ambicije i u Kupu.

”Dolazi nam trenutno najbolja ekipa, koje imaju dobre pojedince, ali ovo je Kup takmičenje, iznenađenja su uvijek moguća, posebno kada se igra jedna utakmica. Mi smo domaćini i očekujem da prođemo dalje - nije ovo prijetnja, ne prijetimo, ali imamo svoje ambicije, igramo dobro u posljednje vrijeme i daćemo sve od sebe da se plasiramo u polufinale”, dodao je trener Rudara.

Tivatski Arsenal ima veliki šansu da u premijernoj prvoligaškoj sezoni dođe do velikog uspeha u Kupu - plasira se u polufinale, ali sličnu šansu traži i bjelopoljsko Jedinstvo Franca. Meč se igra na stadionu Grblja u Radanovićima.

Božo Marković (Arsenal)
Božo Marković (Arsenal)foto: FSCG

Konačno, Iskra i Mornar, dva tima koja su zakucana za dno prvoligaške tabele, imaju šansu da se za loše rezultate u prvenstvu donekle iskupe u Kupu. Njihov međusobni duel igra se na stadionu “Braća Velašević” u Danilovgradu.

Parovi

RUDAR - SUTJESKA (14 h)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

ARSENAL - JEDINSTVO (14)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

DEČIĆ - PODGORICA (15)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

ISKRA - MORNAR (16)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

Bonus video: