Konrad i Žižić lansirali Sutjesku, Dečić savladao Podgoricu, veliki uspjeh Arsenala, Iskra ponovo u završnici

Aktuelni šampion u četvrtfinalu Kupa Crne Gore bolji od Rudara u Pljevljima (2:0), Arsenal nakon penala eliminisao Jedinstvo (5:3, 0:0 u regularnom dijelu), dok je Dečić protiv Podgorice slavio 2:0. I Iskra nakon penala eliminisala Mornar i prošla dalje (5:3, 1:1 u regularnom dijelu)

10492 pregleda 10 komentar(a)
Konrad, Foto: FSCG
Konrad, Foto: FSCG
Ažurirano: 26.10.2022. 18:07h

Fudbaleri Sutjeske, Dečića, Iskre i tivatskog Arsenala plasirali su se danas u polufinale Kupa Crne Gore.

Sutjeska je u Pljevljima savladala Rudar 2:0 golovima Tajrona Konrada i Lazara Žižića, Dečić je pobijedio Podgoricu (2:0, strijelci Aleksandar Šofranac i Boris Cmiljanić), dok je Arsenal u Radanovićima nakon penala bio bolji od Jedinstva 5:3 (0:0 u regularnom dijelu). I Iskra je protiv Mornara slavila u penal ruletu 5:3 (1:1 u regularnom dijelu).

Sutjeska je povela iz prve ozbiljnije akcije na utakmici. U petom minutu golman Rudara Azir Muminović je oborio u šesnaestercu Tajrona Konrada, a holandski internacionalac pogodio iz penala.

Konrad je bio strijelac na trećoj utakmici zaredom, a postigao je ukupno sedam pogodaka (šest u prvenstvu).

Nakon postignutog pogotka Sutjeska je kontrolisala situaciju u Pljevljima, a domaći u prvih 45 minuta nisu šutnuli u okvir gola.

U nastavku se situacija malo promijenila, Rudar je imao više loptu u posjedu, stvorio i neke šanse, a najbolju nije iskoristio Miloš Zečević u 72. minutu, kada je njegov udarac odbranio Suad Ličina.

U posljednjem napadu na meču nakon lijepe asistencije Dušana Vukovića gol je postigao mladi Lazar Žižić.

Prije pogotka Žižića, Sutjeska je najbolju priliku u drugom dijelu imala u 86. minutu preko Filipa Kneževića, ali je njegov udarac sa lijeve strane odbranio Muminović.

Knežević se nakon šest propuštenih mečeva vratio na teren. Posljednju utakmicu odigrao je upravo u Kupu, 7. septembra, protiv Jezera u Nikšiću. Danas je dobio šansu u 70. minutu.

Poput Sutjeske i Dečić je prvi gol postigao rano, a drugi u finišu meča. Danilo Pešukić je u trećem minutu izveo prekid, a Aleksandar Šofranac bio sam u šesnaestercu i savladao Andreja Krivokapića.

Konačan rezultat postavio je Boris Cmiljanić, nakon kontre, u trećem minutu sudijske nadoknade.

Mogao je i drugoligaš do pogotka, ali je Andrija Krivokapić u 70. i devet minuta kasnije bio neprecizan.

A Iskra će ponovo igrati u završnici Kupa Crne Gore. Ekipa iz Danilovgrada je četvrti put zaredom izborila polufinale, a danas je do završnice došla nakon izvođenja penala.

Mornar je u Danilovgradu poveo u 33. minutu. Anđelko Jovanović je centirao, a gol glavom postigao Aleksandar Vujačić.

Iskra je do izjednačnja došla u 64. minutu kada je rezervista Damir Kojašević realizovao penal. Kojašević je i u završnici imao sjajnu priliku, ali je njegov udarac odbranio golman Stojan Vukčević.

U penal seriji su svi igrači Iskre bili precizni, dok je tragičar bio fudbaler Mornara Milivoje Raičević, koji je u drugoj seriji bio neprecizan.

Jedinstvo je u Radanovićima imalo dvije šanse u prvom dijelu, u nastavku je Arsenal bio opasniji, ali se mreže nisu tresle. U penal seriji su svi igrači Arsenala bili precizni, dok je u četvrtoj seriji fudbaler Jedinstva Sead Dacić šutirao pored gola.

Polufinalni mečevi igraju se u aprilu naredne godine.

Bonus video: