Đukanović spriječio poraz kadeta, Perišić: Svjesno smo dali šansu igračima sa manjom minutažom, neki je nisu iskoristili

Crna Gora u posljednjem meču na turniru u Poljskoj remizirala sa Andorom - 1:1

9032 pregleda 14 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 26.10.2022. 19:37h

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore remizirala je danas sa Andorom (1:1) u posljednjem meču preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kadeti su turnir završili na prvom mjestu sa sedam bodova, budući da su ranije savladali domaćina Poljsku (2:0) i Austriju (1:0).

Danas su oba pogotka postignuta u finišu meča, a do vođstva je stigla Andora u 83. minutu kada je Sune savladao Nenezića.

Crna Gora je do izjednačenja stigla u sedmom minutu sudijske nadoknade, a strijelac je bio Stefan Đukanović.

Selektor Goran Perišić izveo je kombinovani sastav, koji je stvorio nekoliko šansi za gol. Pavle Pićurić je bio u prilici nakon desetak minuta igre, Vasilije Adžić je pogodio stativu u 38. minutu, ubrzo imao još jedan opasan pokušaj, dok je u 68. golman Andore spriječio pogodak Danila Vukanića.

"Danas smo svjesno dali šansu igračima sa manjom minutažom, da još jednom vidimo na koga od njih možemo računati za elitnu rundu. Neki od njih je nijesu iskoristili i to je za brigu. Ali, da nam je neko prije turnira ponudio ovakav scenario, objeručke bismo ga prihvatili, jer je šansu dobilo svih 20 igrača, a bitno je i to što se, pored ostvarenog cilja i osvajanja prvog mjesta, svi sa ovog turnira vraćaju zdravi u svoje klubove", kazao je selektor Perišić.

Ekipa Gorana Perišića je u nedjelju obezbijedila plasman u elitnu rundu kvalifikacija, što je najveći uspjeh mlađih kategorija crnogorskog fudbala u posljednjih 10 godina.

U drugom meču ove grupe Poljska je savladala Austriju 4:2 i obezbijedila prolaz u narednu fazu.

Bonus video: