Konte: Poništili su nam regularan gol, arbitar mora da pokaže više inteligencije

Totenhem remizirao sa Sportingom (1:1). Sparsima u finišu poništen gol za pobjedu

5812 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa sinoćnje utakmice, Foto: Reuters
Detalj sa sinoćnje utakmice, Foto: Reuters

Mnogo drame viđeno je sinoć na utakmicama Lige šampiona, a osim u Madridu finiš je bio buran i u Londonu.

Totenhem je gubio od Sportinga 1:0, a onda je u 80. minutu izjednačio Rodrigo Bentankur. Sparsi su napadali, znali su da im pobjeda garantuje prolazak u osminu finala, a onda su u 96. minutu postigli gol. Strijelac je bio Hari Kejn, ali je arbitar Dani Makeli zbog ofsajda poništio pogodak. Uslijedile su burne reakcije, a prednjačio je Antonio Konte koji je na kraju isključen.

Italijan je na konferenciji nakon meča priznao da je veoma uznemiren.

"Kad nam je sudija poništio pogodak, svi smo s klupe uletjeli na teren, a ja sam dobio crveni. Poništili su nam regularan gol. Arbitar u takvim situacijama mora pokazati više inteligencije. Oprostite mi, jako sam uznemiren", rekao je Konte.

Italijan se požalio i na VAR.

"Mi smo jedina ekipa koja je morala ponavljati izvođenje penala. Nemamo sreće s VAR-om, očigledno. Volio bih da vidim ima li VAR hrabrosti da poništi gol nekoj većoj ekipi u važnoj utakmici. Žao mi je, ali ne vidim iskrenost u ovakvim odlukama i to me jako uznemirava", rekao je trener Totenhema.

Uoči posljednjeg kola Totenhem ima osam, Ajntraht i Sporting sedam, a Marsej šest bodova. U posljednjem kolu Sparsi gostuju Marseju.

Bonus video: