Mladost i Grbalj najbliži finalu, presudno za Budućnost i Vermezovića

Mladost protiv Budućnosti na svom terenu brani pobjedu od 2:1 iz prvog meča, Grbalj i Igalo u Radanovićima kreću od 0:0. Oba revanša polufinala igraju se sjutra u 17 časova
3 komentar(a)
vermezović, Foto: Filip Roganović
vermezović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.05.2018. 15:03h

Mladost i Grbalj najbliži su plasmana u polufinale Kupa, uoči sjutrašnjih revanš utakmica polufinala.

U podgoričkom derbiju, Mladost na svom terenu protiv Budućnosti brani pobjedu od 2:1, ostvarenu na stadionu pod Goricom prije dvije sedmice.

Da bi se plasirala u finale, Budućnost mora da ostvari rezultat kakav još nije ove godine, na 11 takmičarskih i pet prijateljskih mečeva, od dolaska trenera Vladimira Vermezovića - da pobijedi, uz barem dva postignuta gola.

"Rezultat iz prvog meča kaže da smo blizu finala, ali nije baš tako - ostalo je 90 minuta revanša, a Budućnost je kvalitetna ekipa koja će uraditi sve da nas pobijedi. I mi, međutim, imamo kvalitet. U dobroj smo formi i daćemo sve od sebe da potvrdimo pobjedu iz prve utakmice. Nećemo čuvati prednost, igraćemo kao da je 0:0, kao da sada sve počinje", kaže vezista Mladosti Ivan Novović.

Mladost je jedina ekipa u Crnoj Gori koja još nije doživjela poraz u drugoj polusezoni, na oba fronta (šest pobjeda, sedam remija), a od dolaska trenera Aleksandra Miljenovića, ostvarila je četiri trijumfa na šest utakmica, uključujući i pomenuti pod Goricom, u prvoj utakmici polufinala.

Na drugoj strani, čeka je ekipa koja je dobila samo dva takmičarska meča, od ukupno 11, u 2018. godini, čiji navijači već dva mjeseca prozivaju trenera da podnese ostavku.

Epilog bi mogao da bude poznat već sjutra, jer će revanš protiv Mladosti vjerovatno biti presudan za dalji status Vladimira Vermezovića. Ako se Budućnost ne plasira u finale Kupa, teško je povjerovati da će čelnici podgoričkog kluba, koji su zbog bezazlenijih fudbalskih razloga mijenjali Vermezovićeve prethodnike (Vukotića, pa Kažića), imati jedan jedini motiv, pa makar to bila i velika odšteta, da i dalje drže na klupi najskupljeg trenera u posljednjih nekoliko godina.

Vermezović je uoči dolaska imao samo jedan rezultatski imerativ, a on nije vezan za ponižavajuće rezultate u prvenstvu, niti za zaostatak od 22 boda za vodećom Sutjeskom - to je trofej Kupa, koji je daleko nakon poraza u prvoj utakmici polufinala.

"Ova ekipa će na 'idušiti' na nekome, nadam se da će to biti u revanšu Kupa", kazao je Vermezović prije nekoliko dana.

Problem je u tome što Budućnost neće dobiti drugu priliku ove sezone - sve staje u revanšu Kupa, u kojem kreće iz minusa, i to na gostujućem terenu.

"Nije sve izgubljeno, ako nam je Mladost dala dva gola na našem terenu, ne vidim razlog da i mi dva puta ne pogodimo njihovu. Daćemo sve od sebe, jer nam sve staje u ovih 90 minuta. Nadam se da će nas poslužiti i sreća, jer dobro igramo u posljednje vrijeme, ali nas ne ide, propuštamo dosta šansi. Mladost je bliža finalu, ali ništa nije gotovo, siguran sam da imamo šansu", kaže krilni napadač Budućnosti Miljan Vlaisavljević, koji je kao igrač Sutjeske odlučio prošlogodišnje finale.

Mladost je dva puta igrala finale Kupa samostalne Crne Gore i osvojila je jedan trofej, isto koliko i Budućnost, koja je za to imala četiri pokušaja.

Neizvjesno bi moglo da bude i u drugoj polufinalnoj utakmici - Grbalj, prošlogodišnji finalista, nije stekao prednost na terenu drugoligaša i najveće senzacije u Kupu, ekipe Igala (bilo je 0:0).

Izabranici Zorana Govedarice imaju popravni na svom stadionu u Radanovićima.

"Bili smo bliži pobjedi u prvoj utakmici, uprkos lošem terenu i hrabroj igri našeg rivala. Poštujemo Igalo, ali vjerujemo da smo bliži finalu. To moramo da dokažemo na terenu. Plasman u finale bio bi lijep uspjeh, utakmica na stadionu pod Goricom, na najvećoj sceni, to je ono što svi priželjkujemo", kazao je Govedarica.

Fudbaleri Igala već su uradili dovoljno - mogli da naprave još jedan, čudesan korak?

"Nećemo istrčati bez cilja. Već sam ponovio nekoliko puta, u čuda treba da vjerujete, ako želite da se ostvare. Grbalj je isksuniji od nas, bolji po imenima, ali to ne mora da bude presudno, već smo pokazali da možemo da igramo sa njima. Pokušaćemo da se plasiramo u finale", kazao je trener Grblja Dušan Jevrić.

Oba revanša igraju se sjutra u 17 časova.

Bonus video: