Perišić: Veliki rad dao rezultat, projekat "Škola fudbala FSCG" je pun pogodak

"Deset mjeseci priprema, 140 treninga, 19 utakmica, 13 pobjeda, tri neriješena i tri poraza - nije to mala stvar. Imati igrače praktično svakog dana i raditi sa njima je velika prednost", rekao je selektor U17 reprezentacije

4164 pregleda 6 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore je na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo napravila je veliki uspjeh osvajanjem prvog mjesta u grupi.

Time se generacija kojom je pokrenut pilot projekat "Škola fudbala FSCG" plasirala u elitnu rundu i krunisala sve što je urađeno od 11. januara ove godine.

Tada je stručni štab na čelu sa Goranom Perišićem počeo sa radom na unapređenju tehničkih, taktičkih i fizičkih karakteristika igrača koji su selektirani.

Turnir u Poljskoj je pokazao dobre stvari - savladani su domaćin i Austrija, uz remi na kraju protiv Andore u meču koji nije imao rezultatski značaj.

"Igrači su iznijeli najveći teret i ovaj uspjeh je njihova najveća zasluga. Presrećan sam zbog njih jer su uložili sebe tokom prethodnih deset mjeseci obilježenih velikim radom i trudom. Mislim da se to i isplatilo. Projekat "Škola fudbala FSCG" se pokazao kao pun pogodak i pokazatelj je ostalim generacijama kako treba da rade da bi došli do željenog uspjeha", rekao je Perišić za sajt FSCG.

Kadetska fudbalska reprezentacija
foto: FSCG

"Vjerovali smo rad koji traje već deset mjeseci, vjerovali smo da možemo da igramo sa svakim. Kada na okupu imate najbolje momke, kada radite sa njima deset mjeseci skoro pa svaki dan u veoma jakom ritmu i njih dvadesetak ili više daje sve od sebe, onda vam to daje za pravo da smatrate da možete da igrate protiv i najjačih reprezentacija na kontinentu", istakao je Perišić.

U17 selekcija je od prvog okupljanja samo napredovala.

"Momci su mnogo napredovali u odnosu na početak. Deset mjeseci priprema, 140 treninga, 19 utakmica, 13 pobjeda, tri neriješena i tri poraza - nije to mala stvar. Imati ih praktično svakog dana i raditi sa njima je velika prednost, svi smo rasli kao grupa tokom tog vremena. Mislim da je ovako bolje nego da su stalno bili u klubovima, gdje bi se kvalitet vjerovatno rasuo. Ovo je način kako bi ostale generacije trebalo da rade uoči nekih jakih utakmica i turnira", naveo je Perišić.

Slijedi elitna runda i još jači protivnici u grupi. Žrijeb je 8. decembra u Nionu.

"Čekaju nas jaki rivali, ali se nadam i da ćemo imati malo sreće na žrijebu. Odigraćemo još nekoliko prijateljskih utakmicama, ali imati i još jače pripreme. Vjerujem u dobru igru i rezultat, ko god da bude protivnik", zaključio je Perišić.

Bonus video: