Argentinac sa emocijama, Faust: Lijepe uspomene na Jezero, cilj je pobjeda sa Petrovcem

Danas jedan meč 14. kola Meridianbet 1. CFL - duel timova koji su bili hit na početku sezone, ali nisu nastavili u ritmu sa starta. U nedjelju Sutjeska - Budućnost

3955 pregleda 1 komentar(a)
Faust u dresu Jezera, Foto: FSCG
Faust u dresu Jezera, Foto: FSCG

Petrovac i Jezero odigraće danas na stadionu “Mitar-Mićo Goliš” premijerni meč 14. kola Meridianbet Prve crnogorske lige. Ostali mečevi na programu su u nedjelju, uključujući i najveći crnogorski derbi između Sutjeske i Budućnosti. Sastaju se još Rudar - Dečić, Arsenal - Iskra i Jedinstvo Franca - Mornar.

Duel Petrovčana i Plavljana je okršaj timova koji su bili apsolutni hit na početku sezone - u vrhu, ili čak na vrhu tabele. I jedini i drugi usporili su u posljednje vrijeme, Jezero je peto sa 19, Petrovac šesti sa 18 bodova, ali i dalje sanaju evropske snove. Današnji duel mogao bi i da donese odgovor na pitanje čiji su snovi realniji.

Duel u Petrovcu biće i posebno emotivan za trenera Petrovca Mladena Lambulića, ali i fudbalere Rodriga Fausta, Mamadua Mendija i Vasilija Radenovića.

Njih četvorica bili su prošle sezone “arhitekte” lijepe priče Jezera, sjajne sezone plavskog tima, a sada nešto slično pokušavaju da urade i sa Petrovcem.

I bez njih, međutim, Jezero je predvođeno novim trenerom, Radem Petrovićem, ali i novim nosiocima igre, Arminom Bošnjakom prije svih, nastavilo gdje je stalo sa prethodnicima...

”Jezero je klub koji ima odličnu sezonu za sada, osim posljednjeg poraza na svom terenu, u svim prethodnim duelima su pokazali karakter i ambiciju da se bore za vrh tabele. Za taj klub me vežu najljepše uspomene. To je moj prvi klub u Crnoj Gori u kojem sam se prezentovao na najbolji mogući način crnogorskoj publici, a sve to uz podršku uprave i saigrača, kaže za “Vijesti” Rodrigo Faust, strijelac 12 golova za Jezero na proljeće prošle sezone.

”Biće sigurno teška utakmica, kako igrački tako i emotivno za mene. Proveo sam lijepo vrijeme u Jezeru, baš kao i moji saigrači i trener, ali sada smo na novom zadatku. Vjerujem da će, kao i u prvoj utakmici u Beranama, biti puno golova, da će gledaoci imati šta da vide”, dodao je Argentinac.

U dresu Petrovca ih je, do sada, dao pet, a jedan u jesenjem remiju (2:2) sa Jezerom u Beranama.

”Imamo vjeru u sebe da ćemo uzeti tri boda, jer iza nas je odličan rad na treninzima. Svi daju svoj maksimum. Očekujem i da nastavim golgeterski niz, ali u prvom planu su tri boda i povratak pobjedama, što bi nas dodatno motivisalo za ostvarivanje zacrtanih ciljeva sa pocetka sezone”, istakao je Faust.

Meč u Petrovcu počinje u 14 sati, a sudi Radoje Pajović iz Podgorice.

Bonus video: