Azar: Naša najbolja utakmica otkada sam u Čelsiju

"Prvi put se dogodilo da pobijedimo tako jaku ekipu u Ligi šampiona, i to u gostima", kazao je Azar.
0 komentar(a)
Eden Azar, Foto: Reuters
Eden Azar, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.09.2017. 15:43h

Eden Azar je je već pet godina u Čelsiju, igao je sa "plavcima" i polufinale Lige šampiona, pored svih (domaćih) titula i individualnih nagrada.

Partija protiv Atletika i dramatična pobjeda u Madridu najbolja je, međutim, partija u elitnom evropskom takmičenju londonskog kluba posljednjih godina, smatra ubojiti Belgijanac.

"Otkada sam došao u Čelsi, ovo je naša najbolja evropska utakmica. Prvi put se dogodilo da pobijedimo tako jaku ekipu u Ligi šampiona, i to u gostima", kazao je Azar.

Atletiko je poveo golom Grizmana iz penala u finišu prvog poluvremena, izjednačio je Morata sredinom nastavka na centaršut Azara, da bi veliku pobjedu šampionu Engleske donio rezervista, Miši Bačuaji u 94. minutu.

"Ova pobjeda je znak da smo dobra ekipa, da imamo dobre fudbalere", kazao je Azar, koji je prvi put ove sezone počeo utakmicu, nakon povrede koja ga je nekoliko mjeseci odvojila od terena.

Čelsi je u sezoni 2013/14 eliminisan u polufinalu Lige šampiona, upravo od Atletika.

"Došli smo u Madrid da pobijedimo i uradili smo to", kazao je Belgijanac.

Čelsi, koji je prošle sezone propustio Ligu šampiona, sada vodi u grupi sa maksimalnih šest bodova, ispred Rome koja ima četiri, Atletika sa jednim, te Karabaga koji je bez bodova.

Već u subotu, Čelsi igra veliki derbi Premijer lige protiv Mančester sitija.

"Dolaze nam u dobrom momentu za nas. Biće uzbudljivo, sastaju se dvije velike ekipe", kazao je Belgijanac.

Bonus video: