Brnović: Treba da iskoristimo loše, a anuliramo dobro u igri Budućnosti

Najvećim derbijem crnogorskog fudbala Sutjeska i Budućnost, sjutra će od 17 sati kraj Bistrice zatvoriti 14. kolo

8991 pregleda 4 komentar(a)
Brnović zna da ne smije biti "praznog hoda" u derbiju, Foto: FSCG
Brnović zna da ne smije biti "praznog hoda" u derbiju, Foto: FSCG

Aktuelni prvak Sutjeska kao lider ulazi u 14. kolo Meridianbet 1. CFL-a, sa bodom više od Dečića a dva od najljućeg rivala, Budućnosti pred derbi na zatvaranju prvolgaškog dana kraj Bistrice sjutra od 17 sati.

Izabranici Nenada Brnovića od šest domaćih utakmica u prvenstvu nisu dobili samo posljednju, sa Mornarom su remizirali (1:1), ali su se Nikšićani plasirali i u polufinale Kupa Crne Goer, pobjedom u srijedu nad Rudarom u Pljevljima (2:0).

"U derbi ulazimo sa prve pozicije i tu treba da ostanemo. Naše prvenstvo je takvo da se iz kola u kolo, vidimo, mijenja lider, a izgubili smo ove sezone od Budućnosti. Iz tog poraza moramo da izvučemo pouke, odigramo cio meč kao u prvom poluvremenu i u nastavku ne dozvolimo greške", kazao je trener Sutjeske Nenad Brnović.

Budućnost je u prvom derbiju pod Goricom slavila sa 2:0, a Sutjeska na trijumf nad najvećim rivalom čeka već šest utakmica.

"Oni su odmorniji jer nisu igrali u Kupu, a znamo i njihove dobre strane koje treba da anuliramo, ali i loše koje moramo da iskoristimo kako bi napokon prekinuli tu lošu seriju u međusobnim utakmicama. Znamo da je Budućnost jaka ekipa, odlučivaće sitnice ali je važno da mi ne napravimo greške, kako bi napokon obradovali publiku u derbiju. I u rosteru imamo problema, Knežević je počeo da radi, ali se povrijedio Rudović-na treningu baš kao i Striković i na to ne možemo da utičemo, ali računam na motiv i želju kakvu su moji igrači pokazali u Pljevljima u srijedu", zaključio je Brnović.

Da je vrijeme da napokon Sutjeska slavi protiv Budućnosti, smatra i defanzivac Igor Pajović.

"Derbi je uvijek specifična utakmica a Budućnost znamo - sjajna ekipa. Ipak, ako ispoštujemo traženo od stručnog štaba, smatram da naša pobjeda neće izostati. Ni u prethodnim duelima sa Budućnosti nije izostajalo naše dobre igre, ali rezultat jeste. Ovog puta očekujem da će na našoj strani biti jedno i drugo, i da ćemo obradovati navijače trijumfom u derbiju - smatra Pajović.

Bonus video: