Epsko slavlje Lidsa na "Enfild roudu", Liverpul u nokdaunu (VIDEO)

Liverpul - Lids 1:2, veliko iznenađenje u 13. kolu Premijer lige

5859 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lids je nakon 21 godinu pobijedio Liverpul na "Enfild roudu"!

I to na kakav način - holandski napadač Krajsensio Samervil je minut prije kraja regularnog toka na majstorski način našao rupu u odbrani Liverpula, ali i u golu Alisona (2:1).

Trenutak odluke pogledajte OVDJE.

Tim Jirgena Klopa je ove sezone definitivno van velikih stvari i priča, toliki usponi i padovi najbolje su opisani pozicijom na tabeli - deveta, uz čak 13 bodova zaostatka za vodećim Mančester sitijem.

Nakon samo 12 odigranih mečeva "redsi" ne samo da su otpali iz borbe za titulu, već je jasno da ih čeka grčevita borba za mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Lids, koji je ovom pobjedom pobjegao iz opasne zone, poveo je iz prvog opasnog napada. Bio je to, zapravo, početak napada Liverpula - velika greška Gomeza, uspavanost Alisona, dali su Rodrigu šansu za laku realizaciju. Igrao se 4. minut.

Kada je Mohamed Salah, na ubacivanje Robertsona izjednačio već u 14. minutu činilo se da će se domaći obračunati sa "paunovima" do kraja meča, ali nisu uspjeli.

Imali su dosta prilika, posebno u drugom poluvremenu, kada je blistao golman Lidsa Meslije, ali su i gosti bili opasni u svakom momentu, što su i naplatili minut prije kraja...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: