Flamengo opet najbolji u Južnoj Americi, slavlje Artura Vidala, Davida Luiza i Gabigola

Flamengu naslov najbojeg u Južnoj Americi, jedini gol dao Gabigol

3604 pregleda 0 komentar(a)
Gabigol uvijek pogodi u najvećem finalu, Foto: REUTERS
Gabigol uvijek pogodi u najvećem finalu, Foto: REUTERS

Gabrijel Barbosa, poznatiji kao Gabigol pogodio je u još jednom finalu i donio Flamengu treći naslov prvaka Južne Amerike - Kopa Libertadores.

U velikom finalu u ekvadorskom Gvajakilu jedini pogodak u mreži Atletiko Paranensea postigao je Gabigol u četvrtom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Paranense je bio oslabljen crvenim kartonom Pedra Enrikea od 43. minuta, pa ekipa Luisa Felipea Skolarija nije imala šansi.

U pobjedničkom timu nove velike trofeje su osvojili Arturo Vidal i David Luiz, povratnici iz Evrope.

Gabigol je proglašen igračem utakmice a on je postizao golove u tri posljednja finala Kopa Libertadores, nakon pobejde nad River Platom, od Flamenga je bolji bio Palmeiras.

Flamengo je u posljednje tri godine osvojio jedanaest trofeja! Sve sa Gabigolom u špicu. Tri šampionata Karioka, dva Brazileiraa, dva Superkupa, dva Kopa Libertadores, te po jedan Rekopa Sudamerikana i Kup Brazila.

Gabigol se nije proslavio u Evropi, Interu i Benfiki, ali Flamengo je znao zašto je dao 17,5 miliona eura da ga vrati u domovinu.

Samo devet dana prije titule u Južnoj Americi, Flamengo je penalima došao i do Kupa Brazila u utakmici sa Korintijansom.

Pred titulom u Brazilu je Palmeiras, koji u četiri posljednja kola ulazi sa prednošću od 10 bodova.

Bonus video: