Sutjeska želi da ostane na vrhu, Budućnost da je svrgne

Kraj Bistrice najveći crnogorski derbi - Sutjeska protiv Budućnosti (17 h), od koje je izgubila posljednja četiri međusobna duela. Dečić u Pljevljima, Arsenal sa Iskrom, Jedinstvo Franca čeka Mornar

4421 pregleda 0 komentar(a)
Budućnosti je u avgustu pod Goricom pripao derbi - 2:0, Foto: FSCG
Budućnosti je u avgustu pod Goricom pripao derbi - 2:0, Foto: FSCG

Aktuelni prvak Sutjeska kao lider ulazi u 14. kolo Meridianbet 1. CFL-a sa bodom više od Dečića, a dva od najljućeg rivala Budućnosti, pred najveći crnogorski derbi danas na zatvaranju prvoligaškog dana kraj Bistrice (17 h).

Izabranici Nenad Brnovića od šest domaćih utakmica u prvenstvu nisu dobili samo posljednju, sa Mornarom su remizirali (1:1), ali su se Nikšićani plasirali i u polufinale Kupa Crne Gore, pobjedom u srijedu nad Rudarom u Pljevljima (2:0).

BRNOVIĆ: SITNICE ODLUČUJU, DA NE PRAVIMO GREŠKE

”U derbi ulazimo sa prve pozicije i tu treba da ostanemo. Naše prvenstvo je takvo da se iz kola u kolo, vidimo, mijenja lider, a izgubili smo ove sezone od Budućnosti. Iz tog poraza moramo da izvučemo pouke, odigramo cijeli meč kao u prvom poluvremenu tod duela i u nastavku ne dozvolimo greške”, kazao je trener Sutjeske Nenad Brnović.

Budućnost je u prvom derbiju pod Goricom, u avgustu, slavila sa 2:0, a Sutjeska na trijumf nad najvećim rivalom čeka već šet utakmica.

”Oni su odmorniji jer nisu igrali u Kupu, a znamo i njihove dobre strane koje treba da anuliramo, ali i loše koje moramo da iskoristimo kako bi napokon prekinuli tu lošu seriju u međusobnim utakmicama. Znamo da je Budućnost jaka ekipa, odlučivaće sitnice ali je važno da mi ne napravimo greške, kako bi napokon obradovali publiku u derbiju. I u rosteru imamo problema, Knežević je počeo da radi, ali se povrijedio Rudović, na treningu baš kao i Striković i na to ne možemo da utičemo, ali računam na motiv i želju kakvu su moji igrači pokazali u Pljevljima u srijedu”, zaključio je Brnović.

Da je vrijeme da napokon Sutjeska slavi protiv Budućnosti, smatra i defanzivac Igor Pajović.

”Derbi je uvijek specifična utakmica a Budućnost znamo - sjajna ekipa. Ipak, ako ispoštujemo traženo od stručnog štaba, smatram da naša pobjeda neće izostati. Ni u prethodnim duelima sa Budućnosti nije izostajalo naše dobre igre, ali rezultat jeste. Ovog puta očekujem da će na našoj strani biti jedno i drugo, i da ćemo obradovati navijače trijumfom u derbiju - smatra Pajović.

BAKIĆ: ŽELIMO ŠTO PRIJE NA VRH

Budućnost je dobili četiri posljednja međusobna duela sa Sutjeskom, a taj niz bi bio još duži da golman Vladan Giljen nije prošle sezone u nadoknadi derbija u Nikšiću pogodio za remi.

”Mislim da će utakmica da bude izuzetno teška - Sutjeska je domaćin, a mi moramo da idemo na pobjedu. Naravno, bodovna razlika nije velika, iznosi svega dva boda i to nije nešto što ne može da se stiže ubuduće. Međutim, bolje je da se što prije dočepamo samog vrha tabele, a to možemo samo pobjedom u derbiju”, kazao je vezista Budućnosti Marko Bakić i dodao:

”Mora se brinuti o detaljima, a ja se nadam da će ti detalji biti na našoj strani. Sigurno je da će sitnice biti presudne, a ko bude konkretniji i angažovaniji od prvog do posljednjeg minuta, mislim da će biti bliži trijumfu”.

U taboru “plavo-bijelih” su svjesni da je Sutjeska neporažena na domaćem terenu, lider je i šampion.

”Sama pozicija na tabeli govori da je Sutjeska trenutno najbolja ekipa u Crnoj Gori. Poznajem trenera Brnovića, izuzetno ga cijenim i poštujem, sigurno je da ima svijetlu budućnost. Ali, nadam se ćemo danas mi biti bolji - poručio je Bakić, koji je na sedam utakmica od kada je došao u Budućnost upisao tri gola i jednu asistenciju.

U Budućnosti očekuju i da je pobjeda nad Rudarom u prošlom kolu, izborena duboko u sudijskoj nadoknadi, označila i kraj lošoj seriji, a iskusni vezista da će napokon biti od veće koristi.

”Iz dana u dan se osjećam sve bolje. Iskreno, došao sam nespreman i nepripremljen, ali odlučan da radim naporno kako bih dostigao nivo da mogu da igram i pomognem ekipi. Nadam se da zasada to ispunjavam i vjerujem da ću da budem bolji. Volio bih da ekipa bilježi pobjede iz nedjelje u nedjelju, a moj individualni učinak je na drugom mjestu”, zaključio je Bakić.

DEČIĆ U PLJEVLJIMA BI DA PREKINE SERIJU REMIJA

I Dečić danas može da se vrati na vrh tabele, a to će se dogoditi ako pobijedi Rudar u Pljevljima, a Budućnost ne izgubi u Nikšiću. Ipak, za trenera Nebojšu Jandrića je mnogo važnije da njegov tim vrati igru i formu koju je izgubio u posljednje vrijeme, što je rezultiralo sa tri vezana meča bez pobjede, tri remija, protiv Iskre, Budućnosti i Petrovca.

Arsenal bi da nastavi sjajan niz, možda i da pokuša da napadne treću poziciju, a dolazi mu Iskra koja je na začelju tabele, zajedno sa Mornarom. Barani gostuju Jedinstvu u Bijelom Polju i traže izlazak iz “kanala” - nisu, naime, slavili na posljednjih šest utakmica.

Parovi 14. kola:

RUDAR - DEČIĆ (14 h). Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

ARSENAL - ISKRA (14). Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

JEDINSTVO - MORNAR (14). Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

SUTJESKA - BUDUĆNOST (17). Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Juče:

Petrovac - Jezero 2:1 (2:1)

Bonus video: