Lukaku se opet povrijedio, ne igra protiv Bajerna i Juventusa

Inter je objavio da je Lukaku u subotu protiv Sampdorije doživio novu povredu mišića i da će ponovno pregledan u sljedećih nekoliko dana

2897 pregleda 0 komentar(a)
Lukaku sa Martinesom, Foto: Reuters
Lukaku sa Martinesom, Foto: Reuters

Napadač Intera Romelu Lukaku se ponovo povrijedio, saopštio je italijanski klub.

Inter je objavio da je Lukaku u subotu protiv Sampdorije doživio novu povredu mišića i da će ponovno pregledan u sljedećih nekoliko dana.

Belgijski reprezentativac se vratio na teren prošle sedmice u pobjedi (4:0) nad Viktorijom Plzenj u Ligi šampiona nakon gotovo dva mjeseca pauze. Tada je ušao u igru u 83. minutu, a četiri minuta kasnije je postigao pogodak.

Protiv Sampdorije je dobio priliku od 68. minuta, ali sada se suočava s još jednom povredom.

“Lukaku je jutros bio podvrgnut pregledima u klinici Humanitas u Rozanu, ima istegnuće femoralnog bicepsa lijevog bedra. Igračevo stanje biće ponovo procijenjeno u sljedećih nekoliko dana," objavio je Inter.

Belgijski "Lesoir" navodi da će Lukaku propustiti utakmicu Lige šampiona protiv Bajerna u utorak, neće ga biti u sastavu ni u nedjeljnom derbiju protiv Juventusa.

Očekuje se da napadač bude spreman za Svjetsko prvenstvo. "Neroazuri" će, prije pauze za Svjetsko prvenstvo, odigrati još i utakmice sa Bolonjom i Atalantom u Seriji A.

Lukaku se ljetos vratio u Inter na pozajmicu iz Čelsija, nakon što je od 2019. do 2021. igrao za milanski klub.

Belgija je na Mundijalu u grupi F sa Hrvatskom, Marokom i Kanadom.

Bonus video: