Kosović u dobroj formi, još samo da krene Haku

Nekadašnji vezista Partizana je najbolje ocijenjeni crnogorski igrač prethodnog vikenda

3162 pregleda 1 komentar(a)
Nebojša Kosović, Foto: Savo Prelević
Nebojša Kosović, Foto: Savo Prelević

Fudbaler kineske Hake Nebojša Kosović nastavlja sa odličnim izdanjima u Superligi, iako je njegov tim pretrpio četvrti poraz na posljednjih pet mečeva.

Haka je u 22. kolu izgubila u gostima od Čangčuna (1:0), a Kosović je odigrao 90 minuta, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,4, što je najbolja ocjena za jednog crnogorskog internacionalca prethodne sedmice.

Kosović je standardan u kineskom prvoligašu i odigrao je 22 utakmice na kojima je postigao četiri pogotka, uz osam asistencija.

Na drugom mjestu je fudbaler zagrebačke Lokomotive Vladan Bubanja (7,2). Nikšićanin je u prethodnom kolu Hrvatske nogometne lige (HNL) prvi put odigrao svih 90 minuta za Lokomotivu, koja je remizirala sa splitskim Hajdukom (2:2).

Bubanja, koji je ljetos iz Sutjeske stigao u HNL, je ukupno na terenu bio 11 puta, a u Kupu je postigao jedan gol.

Nakon 15 odigranih utakmica Lokomotiva je na sedmom mjestu na tabeli sa 14 bodova.

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Poslije Kosovića i Bubanje slijedi još jedan fudbaler koji igra u Kini - Asmir Kajević (6,9). Njegov Vuhan izgubio je od Dalijana (2:1) što mu je osmi uzastopni poraz u Superligi.

Kajević je odigrao 90 minuta, a u finišu meča je dobio žuti karton. Ofanzivni vezista je ljetos stigao u Vuhan i na 19 mečeva se upisao četiri puta, a isto toliko puta je asistirao.

Na četvrtom i petom mjestu su fudbaleri Seltika odnosno Tenerifea - Sead Hakšabanović i Nikola Šipčić (6,8). Hakšabanović je nastavio sa dobrim izdanjima i u pobjedi Kelta nad Livingstonom (3:0) odigrao 80 minuta. Crnogorski reprezentativac je standardan, stručni štab i navijači su oduševljeni i nedostaje mu samo pogodak da kruniše dobar prvi dio sezone.

Šipčić je odigrao 90 minuta u drugom porazu Tenerifea zaredom, od Saragose 2:0. Španska ekipa zauzima 14. mjesto na tabeli sa 14 bodova.

Bonus video: