Crnogorski sport idealan teren za nacionalističke parole: Kome je do fudbala nakon scena u Petrovcu

Na društvenim mrežama kruže snimci na kojima se čuje kako neko iz publike viče ka igračima Jezera i poručuje: „ua Turci, majku vam j...”, ali i podrška domaćim fudbalerima riječima „ajmo Srbi, j... Turke”

18487 pregleda 29 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

U Nikšiću se u nedjelju igrao najveći derbi crnogorskog fudbala, Budućnost je pobijedila Sutjesku za prvo mjesto na tabeli, ali ono što se u subotu dešavalo u Petrovcu gdje je gostovalo Jezero bacilo je po ko zna koji put sjenku na sport.

Na površinu izašle neke druge stvari koje istina decenijama opterećuju crnogorsko društvo.

Plavljani su izgubili 2:1 pod Malim brdom, ali je pravi poraz ustvari doživio domaćin zbog načina na koji je organizovao utakmicu.

Igrači i stručni štab Jezera su trpjeli uvrede, jedan od trenera je navodno i udaran, jer se bitka pod Malim brdom umjesto fer i sportske pretvorila u haos.

Na društvenim mrežama kruže snimci na kojima se čuje kako neko iz publike viče ka igračima Jezera i poručuje: „ua Turci, majku vam j...”, ali i podrška domaćim fudbalerima riječima „ajmo Srbi, j... Turke”.

I kome sve ovo treba u crnogorskom fudbalu?

„Čekam da neko reaguje na dešavanja prije i poslije meča sa Petrovcem u kojoj sam bio ljekar Jezera. Glavni dio se dogodio kada su nam udarili trenera. Prvo je dobio udarac od strane lica koje je „predstavnik” Petrovca, onda i od strane navijača. Sudija je našem treneru dao crveni karton. Sudije, delegat, FSCG, kamere - to niko nije vidio”, napisao je na Fejsbuku ljekar Jezera Bejto Šahmanović i dodaje:

„Hvala bogu što smo izgubili, ne znam kako bismo se vratili kući. Sve je bilo pripremljno, od toga s kojom nas muzikom dočekuju, do toga ko nas bije”, napisao je Šahmanović.

Oglasilo se i Jezero objavom na Facebook stranici kluba:

“Izražavamo duboko žaljenje zbog toga što smo neposredno pred početak, ali i tokom fudbalske utakmice Petrovac – Jezero, svjedočili scenama za koje smo sigurni da im nije mjesto na sportskim manifestacijama.

Svi donosioci odluka bi, shodno svojim ovlašćenjima, morali da daju potreban doprinos da se ovakva, u najmanju ruku nesportska praksa, ne ponavlja.

Naš klub je uvijek bio, ali i danas može da bude primjer svima drugima kako se, bez upliva politike i bilo kojeg drugog neprimjerenog sadržaja, može sportski navijati za svoj klub. Uostalom, zahvaljujući takvoj čistoj i iskrenoj emociji, opstajemo i bilježimo uspjehe sve vrijeme!”

Bonus video: