Martinez: Lukaku je nezamjenjiv, ako ne bude igrao u Kataru, moraćemo da mijenjamo vezni red i napad

Doktor belgijske reprezentacije Kristof Sas opisao je novu Lukakuvu povredu kao "prepreku", a ne konačni udarac igračevim šansama za nastup na Svjetskom prvenstvu

2184 pregleda 0 komentar(a)
Martinez, Foto: Shutterstock
Martinez, Foto: Shutterstock

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martinez smatra da bi izostanak "nezamjenjivog" Romelua Lukakua na Svjetskom prvenstvu u Kataru natjerao njegovu ekipu da mijenja način na koji igra.

Lukaku se bori s povredom tetive koljena nakon što se tek nedavno vratio poslije dvomjesečne pauze i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru je pod znakom pitanja.

Doktor belgijske reprezentacije Kristof Sas opisao je novu Lukakuvu povredu kao "prepreku", a ne konačni udarac igračevim šansama za nastup na Svjetskom prvenstvu.

"Ovo još nije kraj problema, ali to je nazadovanje za samog igrača, njegov klub i belgijsku reprezentaciju", rekao je Sas.

Martinez je prošle nedjelje govorio o važnosti Lukakua u njegovoj ekipi i kako on pokriva niz napadačkih pozicija u timu. Bez njega bi potencijalno morali rekonstruisati vezni red i napadačku liniju.

"U reprezentaciji je on nezamjenjiv. Svaka reprezentacija ima nezamjenjive igrače. Pogledajte Argentinu s Mesijem, Hrvatsku s Modrićem, Brozovićem i Kovačićem, Španija i Njemačka takođe imaju takve igrače. To jednostavno tako funkcioniše. Kod nas su to Kurtoa, De Brujne i Lukaku. Ne možete ih zamijeniti jednog po jednog. Ako oni ne igraju, mi moramo igrati na drugačiji način. Ako Lukakua nema, možda bi trebalo da igramo s više napadača."

Lukakuov klub, Inter potvrdio je u ponedjeljak da je igrač pretrpio "istegnuće tetive lijevog koljena" i da će ove sedmice biti pod nadzorom kako bi se utvrdila ozbiljnost problema.

Lukaku se vratio na teren prošle nedjelje u pobjedi Intera u Ligi šampiona (4:0) protiv Viktorije Plzenj, a ušao je u igru s klupe u pobjedi (3:0) protiv Sampdorije u subotu u Seriiji A.

Bonus video: