Petrovac se izvinio: I nas su u Beranama vrijeđali navijači Jezera, ćutali smo zbog situacije u Crnoj Gori

"Želimo da upoznamo crnogorsku javnost da smo na utakmici koja je odigrana u Beranama protiv FK Jezero žestoko izvrijeđani na vjerskoj osnovi (psovali nam srpske majke) i da su naša uprava i navijači fizicki napadnuti na toj utakmici", navodi se u saopštenju Petrovca

19893 pregleda 50 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Iz Petrovca je stiglo izvinjenje fudbalerima i stručnom štabu Jezera zbog "nedoličnog ponašanja pojedinaca na tribinama", tokom meča 14. kola Prve crnogorske Meridianbet fudbalske lige.

Na tom duelu su igrači Jezera vrijeđani na nacionalnoj osnovi, zbog čega je pokrenut FSCG pokrenuo disciplinski postupak, a stadion pod Malim brdom suspendovan dok postupak traje.

Iz Petrovca su, nakon izvinjenja, saopštili da žele da upoznaju crnogorsku javnost o dešavanjima na utakmici koja je odigrana u Beranama, kada je Jezero bilo domaćin.

"Kao prvo, odmah na početku, želimo da se izvinemo FK Jezero, fudbalerima i stručnom štabu zbog nedoličnog ponašanja pojedinaca na tribinama.

Želimo da upoznamo crnogorsku javnost da smo na utakmici koja je odigrana u Beranama protiv FK Jezero žestoko izvrijeđani na vjerskoj osnovi (psovali nam srpske majke) i da su naša uprava i navijači fizicki napadnuti na toj utakmici.

Po završetku te utakmice, interventna policija Berane, što je lako provjeriti, ispratila nas je do izlaska iz grada i tako spriječila teži incident koji su spremali navijači FK Jezero", navodi se u saopštenju kluba.

"Prethodno opisani događaji koji su se desili na utakmici između FK Jezero i OFK Petrovac u Beranama, a ničim izazvani od strane OFK Petrovac, su ostavile posljedice na članove uprave, fudbalere i prijatelje OFK Petrovac.

Međutim, znajući kompleksnost situacije u Crnoj Gori nijesmo ovo željeli javno da objavljujemo", stoji u saopštenju.

"Ne zelimo da opravdamo ponašanje pojedinaca na posljednjoj utakmici u Petrovcu, ali crnogorska javnost definitivno treba da bude upoznata sa činjenicama.

Mi u klubu radimo na izgradnji dobrih odnosa vjerskih i nacionalnih, po čemu je klub godinama prepoznatljiv.

OFK Petrovac žali zbog dešavanja koja su se desila u zadnje vrijeme kada igraju OFK Petrovac i FK Jezero iz Plava i ako Bog da sve će da se završi na ovome. Od ovog trenutka svu energiju usmjeravamo na fudbalski teren", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: