Meč istine za Šahtjor, Milanu dovoljan i bod

”Rosoneri” remijem kod kuće idu u osminu finala Lige šampiona, ukrajinski tim mora da savlada Lajpcig

6688 pregleda 0 komentar(a)
Šansa za “rudare”: Trener Šahtjora Igor Jovićević, Foto: RUSSELL CHEYNE
Šansa za “rudare”: Trener Šahtjora Igor Jovićević, Foto: RUSSELL CHEYNE

Grupna faza Lige šampiona se završava večeras. Uoči posljednjih 90 minuta 14 timova je obezbijedilo osminu finala, dok se za preostala dva mjesta bore Milan i Salcburg u grupi E, odnosno Lajpcig i Šahtjor u F.

Fudbaleri Šahtjora zbog ruske invazije na Ukrajinu utakmice igraju u Varšavi. I pored toga, te činjenice da su konstantno pod pritiskom zbog dešavanja u domovini, “rudari” imaju priliku da naprave veliki uspjeh i obezbijede proljeće u Ligi šampiona, prvi put od sezone 2017/2018.

Šahtjor je na startu grupne faze savladao večerašnjeg rivala (4:1), ali u preostale četiri utakmice nije zabilježio pobjedu (tri remija i poraz). S druge strane, Lajpcig uoči meča odluke ima tri boda više od Šahtjora, ali ne smije da izgubi ako želi da dočeka proljeće u Ligi šampiona.

- Igramo hrabar fudbal, neiskustvo kompenzujemo ludačkom energijom na terenu i ona nas je dovela do toga da u posljednjem kolu imamo šansu da prođemo u osminu finala - rekao je trener Šahtjora Igor Jovićević, sin legendarnog crnogorskog fudbalera Čedomira Jovićevića.

Milanu odgovara remi u duelu sa Salcburgom na “San Siru” od kojeg pred posljednje kolo ima bod više. “Rosoneri” su posljednji put u nokaut fazi igrali u sezoni 2013/2014, nakon toga nisu bili učesnici Lige šampiona sve do prošle sezone.

- Pred ovu utakmicu je najbitnije da ne mislimo o tome da nam i remi donosi prolaz. Kalkulacije nam ne trebaju, Milan je dovoljno sazreo da pobjeđuje u Ligi šampiona - istakao je vezista Sandro Tonali.

Za razliku od italijanskog giganta, šampion Austrije nikada nije igrao u osmini finala Lige šampiona.

U istoj grupi Dinamo gostuje Čelsiju, treba mu pobjeda, uz poraz Salcburga, da bi osigurao plasman u Ligu Evrope.

GRUPA E:

Milan - Salcburg (21)

Čelsi - Dinamo Zagreb (21)

GRUPA F:

Real Madrid - Seltik (18.45)

Šahtjor - Lajpcig (18.45)

GRUPA G:

Mančester siti - Sevilja (21)

Kopenhagen - Borusija Dortmund (21)

GRUPA H:

Juventus - Pari Sen Žermen (21)

Makabi Haifa - Benfika (21).

Bonus video: