Tragičari iz Marseja - buka sa tribina odvela u poraz, Tudor: Igrači me nisu čuli

Totenhem je preko Hojbjerga u petom minutu nadoknade pobijedio na Velodromu, pa je Olimpik kao posljednji završio nastup u grupi

3369 pregleda 0 komentar(a)
Igor Tudor, Foto: Reuters
Igor Tudor, Foto: Reuters

Tragičari posljednjeg kola grupne faze Lige šampiona u grupi D, a vjerovatno i cijelog takmičenja, su fudbaleri Olimpik Marseja.

U jednom momentu imali su osminu finala na vidiku, vodili su protiv Totenhema, u finišu osiguranu Ligu Evrope, gdje ih je vodio remi (1:1), u 87. minutu imali kolosalnu šansu za 2:1 (Kolašinac je glavom promašio gol), a na kraju ostali i bez Evrope.

Totenhem je preko Hojbjerga u petom minutu nadoknade pobijedio na Velodromu, pa je Olimpik kao posljednji završio nastup u grupi.

Igor Tudor, trener francuskog tima, našao se na udaru zbog načina igre njegovog tima u posljednjim momentima - da li je bio potreban toliki rizik igranja na pobjedu, u momentu kada je Liga Evrope bila u rukama...

"U posljednjim minutama vladala je potpuna pomutnja, bilo je galame. Nažalost, to nas je koštalo. Na kraju sam tražio od igrača da ne idu previše naprijed, da se ne bi raspale linije. Ali bilo je puno buke, riječi nisu dopirale do mojih igrača. Oni su jednostavno samo htjeli da daju gol", rekao je Tudor.

"Na terenu nismo znali šta se događa, ali ljudi na klupi su znali. Nije bilo komunikacije. Ljutimo se jer nam se ovo dogodilo na kraju utakmice, ali nismo znali da nas bod vodi u Ligu Evrope. Naša greška", rekao je Šansel Mbemba, strijelac gola za 1:0.

Bonus video: