Lajpcig u osmini finala, Real ubjedljiv na kraju grupne faze

Lajpcig bolji od Šahtjora (4:0), Real ubjedljiv protiv Seltika (5:1)

3397 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Treći put u klupskoj istoriji, fudbaleri Lajpciga igraće u osmini finala Lige šampiona - “bikovi” su večeras lako i ubjedljivo savladali Lajpcig (4:0) i osvojili drugo mjesto u grupi F, iza Real Madrida, koji je bez problema savladao Seltik (5:1).

Lajpcig je u sezoni 2019/2020. senzacionalno došao do polufinala, gdje je izgubio od PSŽ-a, dok je godinu kasnije u osmini finala nepremostiva prepreka bio Liverpul. A ko će biti protivnik njemačkoj ekipi u osmini finala ove sezone biće poznato 7. novembra kada bude održan žrijeb u Nionu.

Pobjeda Lajpciga nad ukrajinskom ekipom nijednog trenutka nije bila pod znakom pitanja. “Bikovi” su bili bolji rival, a poveli su u 10. minutu kada je Nkunku zatresao mrežu. Bio je to jedini pogodak u prvom dijelu, da bi u nastavku pogađali Andre Silva, Dominik Soboslaj i Dani Olmo.

"Mnogo smo radili kako bismo došli do nokaut faze. Sezonu nismo počeli na najbolji način, ali smo, kako je vrijeme odmicalo, bili sve bolji. Odigrali smo dobar meč, bili smo stabilni, kontrolisali situaciju. Željeli smo da završimo utakmicu bez primljenog gola", rekao je fudbaler Lajpciga Emil Forsberg.

Šahtjor nastavlja takmičenje u Ligi Evrope. “Rudari” su u posljednjih 13 mečeva u Ligi šampiona upisali samo jednu pobjedu, upravo nad Lajpcigom (4:1) u prvom kolu ove sezone.

"Kada se bavite sportom, onda maštate da dogurate što dalje. Nadali smo se da možemo odigrati dobar meč, ali se to nije desilo. Drugi gol nas je 'ubio'. Kada se okrenemo iza sebe i vidimo kroz šta smo prošli posljednjih nekoliko mjeseci, onda možemo da budemo ponosni. Prije nekoliko mjeseci nismo bili sigurni da li će klub postojati, a večeras smo se borili za osminu finala Lige šampiona", kazao je trener Šahtjora Igor Jovićević.

A evropski šampioni, fudbaleri Reala u velikom stilu su završili grupnu fazu. Madriđani su do vrha napunili mrežu Seltika, a poveli su već u 6. minutu kada je Luka Modrić realizovao penal. Do odlaska na odmor Rodrigo je pogodio iz još jednog penala, da bi se u nastavku u listu strijelaca upisali Marko Asensio, Vinisijus i Federiko Valverde.

"Imamo mnogo sampouzdanja. Valverde je specijalan igrač. Ove sezone postiže golove i to je radikalna promjena u njegovoj igri. Vinisijus je naučio da se kreće bolje kada nema loptu u nogama", ocijenio je trener Reala Karlo Anćeloti, koji je prestigao ser Aleksa Fergusona i izjednačio se sa Žozeom Murinjom na vrhu liste trenera sa najviše pobjeda u Evropi (103).

Sjajan gol za Seltik je iz slobodnog udarca postigao Žota, dok je crnogorski reprezentativac Sead Hakšabanović sredinom drugog dijela ušao u igru. Seltik je u prvom dijelu imao i penal, ali je Kurtoa odbranio zaustavio Juranovića.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: