"Kneževi" rafalno protiv Zvezde, prvak Srbije bez proljeća u Evropi

Lacio mora u Ligu konferencija, Mančester junajted u 1/16 finala uprkos pobjedi na Anoeti

3849 pregleda 4 komentar(a)
Razlika u klasi na Luju II, Foto: REUTERS
Razlika u klasi na Luju II, Foto: REUTERS

Najavljivala je Crvena zvezda veliku borbu u Kneževini, ali... Monako je bio neuporedivo brža, organizovanija i kvalitetnija ekipa i sa lakoćom je slavila sa 4:1.

Zvezda je porazom okončala snove o evropskom proljeću, jer je završila kao posljednja u grupi H. Ferencvaroš će dalje od osmine finala, Monako od 1/16 finala, a u Ligu konferencija seli se Trabzonspor, pobjedom kući nad mađarskim prvakom (1:0).

Zvezda je loše ušla u utakmicu i več u 27. minutu gubila sa 2:0, a oba pogotka postigao je Njemac Kevin Foland. Do kraja je kompletirao het-trik, a treći pogodak je autogol Rosića.

Jedini gol za Zvezdu sa penala je dao Kanga

U Ligi konferencija moraće proljeće da nastavi Lacio u grupi F, nakon poraza u Roterdamu od Fejnorda (1:0).

Jedini pogodak postigao je Meksikanac Santjago Himenes u 64. minutu, dok je naš reprezentativac Adam Marušić odigrao drugo pouvrijeme za Lacio.

Iz grupe G, Karabag Marka Vešovića i Marka Jankovića će nastaviti takmičenje u Ligi konferencija, pošto je zauzeo 3. mjesto. Karabag je kući remizirao sa pobjednikom grupe Frajburgom, a Vešoviću je VAR poništio pogodak.

Iz te grupe u 1/16 finala Lige Evrope igraće Nant, koji je slavio u Pireju sa 2:0.

U derbiju dana Mančesetr junajted je slavio u San Sebastijanu pa nijedna ekipa nije ostavrila maksiamalan učinak u svioh osam grupa. "Đavoli" su dobili Real Sosijedad sa 1:0, rezultatom identičnim porazom na svom terenu a zbog jednog gola bolje gol razlike Sosijedad će u osminu finala a "đavoli" od 16-tine.

Jedini gol postigao je 18-godišnji Argentinac Alehandro Garnaćo u 17. minutu na dodavanje Kristijana Ronalda.

Bonus video: