Marko Mrvaljević, napadač u fokusu: Da pobjedom čestitamo „varvarima” rođendan

Budućnost se vratila na vrh, napadač Marko Mrvaljević je u žiži - odlučio je derbi sa Sutjeskom, a sjutrašnji duel sa Arsenalom pod Goricom biće po mnogo čemu specifičan

7895 pregleda 11 komentar(a)
Marko Mrvaljević, Foto: FK Budućnost
Marko Mrvaljević, Foto: FK Budućnost

Put od ponora do vrhu nekada zna da bude izuzetno kratak, naročito u sportu, a najsvježiji primjer demonstrirali su fudbaleri Budućnosti. Nakon više od mjesec bez trijumfa nad “plavo-bijelima” su se nadvili tmurni oblaci, ali... Duboko u nadoknadi utakmice sa Rudarom postignut je gol za pobjedu, a potom je u najvećem derbiju Budućnost slavila i u Nikšiću nad Sutjeskom.

Podgoričani su sada tamo gdje svi u klubu, i oko njega smatraju da treba da budu - na vrhu prvoligaške tabele. Za to veliki dio zasluge idu napadaču Marku Mrvaljeviću - odlučio je derbi kraj Bistrice, bio strijelac prvog, izjednačujućeg gola sa Rudarom, kada je pobjednika odlučio Stefan Milošević.

- Nije bilo lako ali smo se skupili, neuspjeh je među nama postao zabranjena riječ. Rudar je bio u formi, mi sa dosta problema, ali uspjeli smo, a potom i da odigramo za pobjedu u derbiju. To je podiglo raspoloženje, samopouzdanje i sada smo na vrhu tabele. Veoma je važno da tu ostanemo do kraja jesenjeg dijela, a onda na prvim zajedničkim pripremama sa trenerom Miodragom Džudovićem vratimo titulu - kaže 21-godišnji Mrvaljević.

On je na pogodak čekao još od poraza u Petrovcu posljednjeg dana jula (4:2), a onda je “proradio” kada je najbitnije. U učinku mu se piše i izboren penal, ali i dvije asistencije.

- Nadam se da niz neću prekinuti i želja mi je da već u nedjelju pogodim i što je najvažnije pobjedom čestitamo 35. rođendan našim “varvarima” od kojih imamo bezrezervnu ljubav i podršku. Znamo da neće biti lako jer Arsenal nije ista ekipa iz prvog dijela kada smo lako slavili sa 4:0. Najprijatnije je iznenađenje, iz Druge lige je stigao do vrha tabele i polufinala Kupa. Imaju iskustvo, samopouzdanje, a ima i odličnog trenera da sve to prati na pravi način.

Mrvaljević je sezonu počeo na dva fronta - u Budućnosti, ali i na dvojnoj registraciji za Mladost DG.

- Sada sam samo u Budućnosti, ali bilo je potrebno da imam utakmica kroz koje bih napredovao. Kod šefa Džudovića igra ko zasluži formom i zalaganjem, nema povlastica i svi imamo jednak tretman. Ali i svi podržavamo jedni druge u zajedničkom cilju i atmosfera je odlična. I uslovi, i na igračima je da radimo i igramo, a u ekipi ima puno potencijala uprkos brojnim odlascima...

Prve korake je Mrvaljević napravio u Crvenoj stijeni, a od 12. godine je iz Budućnosti odlazio samo na pozajmice - OFK Titograd, Podgorica...

- Prošao sam selekcije Budućnosti, ali i omladinsku i mladu reprezentaciju Crne Gore. Izašao sam iz tog uzrasta i sada treba raditi za najvažniji dres, a do njega se dolazi dobrim igrama i rezultatima. Imamo i talentovane mlade igrače, Lazar Mijović je pošao u Belgiju, Vasilije Adžić je vodio kadetsku selekciju Crne Gore do najvećeg uspjeha. Viktora Đukanovića samo da zaobiđu povrede, a u Andriji Ražnatoviću i štoperu Damjanu Dakiću vidim ogroman potencijal. Dakićev napredak uz Marka Simića i Vladana Adžića će biti jako brz i Budućnost ne mora da brine za budućnost.

I pred Markom Mrvaljevićem je budućnost.

- U Budućnosti sam i biću najmanje do naredne zime kada mi ističe trogodišnji ugovor - zaključio je Mrvaljević.

Bonus video: