Budućnost ostaje lider, Sutjeska slavila u derbiju, Jedinstvo u seriji

Budućnost ima bod više od Sutjeske, koja ima tri poena više od Dečića

46329 pregleda 45 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 06.11.2022. 20:43h

Fudbaleri Budućnost ostaju lideri i nakon 15. kola u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi. Podgoričani su danas savladali Arsenal iz Tivta (2:0), pa i dalje imaju bod više od Sutjeske koja je u derbiju nakon preokreta savladala Dečić - 2:1.

Aktuelni šampion sada ima tri boda više od večerašnjeg rivala.

ODLIČAN GOL LUSERA POD GORICOM

Budućnost je u svečanoj atmosferi slavila golovima Marka Bakića i Arijela Lusera i pobjedom čestitala rođendan "varvarima", koji su danas obilježili 35 godina postojanja.

U prvom poluvremenu su "plavi" imali inicijativu, ali nije bilo previše šansi. A onda je u finišu prvog poluvremena Stefan Mršulja bio neoprezan, faulirao Marka Mrvaljevića i skrivio penal, a siguran sa 11 metara je bio Marko Bakić.

Poslije pet minuta igre u nastavku najljepši momenat na utakmici - Mrvaljević je pronašao Luesera, a Argentinac lijepo plasirao loptu i postigao sjajan gol.

Povezani članci

06. Novembar 2022.

Džudović: Sve ide kako želimo

Fudbaleri Arsenala nisu stvorili izglednu šansu, pa su doživjeli poraz nakon pet utakmica.

Susret pod Goricom pamtiće se i po debiju kadetskog reprezentativca Marka Perovića. Supertalentovani krilni fudbaler je dobio šansu posljednjih desetak minuta.

PREOKRET SUTJESKE

Dečić je više od mjesec dana bez pobjede. Ekipa iz Tuzi je 1. oktobra savladala Mornar (3:1), a nakon toga je odigrala pet mečeva (računajući i večerašnji) u CFL na kojima nije slavila.

Ekipa iz Tuzi je večeras protiv Sutjeske bila na dobrom putu da prekine niz bez pobjede, a povela je u 18. minutu kada je Marko Tući postigao lijep gol.

Ipak, gosti, koji su i večeras bili oslableni (nije bilo Adrijana Rudovića, Vuka Strikovića i Marka Vučića zbog povrede, te Tajrona Konrada i Srđana Krstovića zbog kartona) uspjeli su do kraja prvog poluvremena da dođu do izjednačenja.

Fudbaleri Sutjeske
Fudbaleri Sutjeskefoto: FSCG

Igrao se 29. minut kada je mladi Dušan Vuković iskoristio asistenciju Marka Matanovića i zatresao mrežu.

U nastavku je trijumf aktuelnom šampionu donio rezervista Sahli, nakon centaršuta Dragana Grivića - 2:1.

Sutjeska se, nakon poraza od Budućnosti u prethodnom kolu, vratila na pobjednički kolosjek.

JEDINSTVO SE NE ZAUSTAVLJA, POBJEDA MORNARA

U prvom meču današnjeg programa Petrovac je slavio u Pljevljima (1:0) protiv Rudara, a jedini gol je postigao Augusto Korea iz penala u 73. minutu.

Petrovac je i u prvom dijelu mogao do pogotka, ali je nakon udarca Dejana Perovića lopta pogodila prečku.

Jedinstvo je u Danilovgradu stiglo do važne pobjede nad Iskrom - 3:1.

Tim iz Bijelog Polja je u prvom dijelu imao dva gola prednosti, a u listu strijelaca upisali su se Žarko Korać i Orhan Hajrović.

Početkom drugog dijela Iskra je smanjila kada je Mihailo Perović realizovao jedanaesterac, a konačan rezultat postavio je Alija Krnić u završnici meča.

"Čestitam protivniku na pobjedi. Imali smo stativu i prečku, mnogo šansi. U lošoj smo situaciji što se tiče samopouzdanja, trenutno je to najveći problem u ekipi", kazao je trener Iskre Aleksandar Nedović.

Jedinstvo je stiglo do treće vezane pobjede, a na pet posljednjih mečeva je bez poraza. Sa druge strane Iskra je pretrpjela četvrti uzastopni poraz i na začelju je tabele.

Fudbaleri Jedinstva
Fudbaleri Jedinstvafoto: FSCG

"Bitna pobjeda. Uspjeli smo da u posljednjih mjesec dana podignemo nivo forme, damo maksimum na svakoj utakmici. Odigrali smo izvanredno prvo poluvrijeme. Na startu drugog poluvremena smo napravili glupost, skrivili penal i primili gol. Ipak, momci su do kraja utakmice odigrali hrabro, iako smo pali fizički. Billa je teška utakmica, nedostajalo je nekoliko igrača da osvježimo roster, imamo povrijeđenih fudbalera. Zaslužena pobjeda. Idemo dalje, slijedi duel protiv Budućnosti", rekao je trener Jedinstva Vuko Bogavac.

Mornar je prekinuo niz od sedam mečeva bez pobjede i danas u Baru savladao Jezero (1:0). Jedini gol je postigao Anđelko Jovanović, lijepim udarcem sa distance u petom minutu.

Jezero je u krizi. Ekipa iz Plava je pretrpjela treći poraz zaredom.

Rezultati

Rudar - Petrovac 0:1

(Augusto Korea iz penala 73)

Iskra - Jedinstvo Franca 1:3

(Mihailo Perović iz penala 48 - Žarko Korać 3, Orhan Hajrović 13, Alija Krnić 90+2)

Mornar - Jezero 1:0

(Anđelko Jovanović 5)

Budućnost - Arsenal Tivat 2:0

(Marko Bakić iz penala 45+2, Arijel Lusero 50)

Dečić - Sutjeska 1:2

(Marko Tući 18 - Dušan Vuković 29, Oujidi Sahli 86)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: