Zvižduci u Moskvi: Francuzi i Danci "podesili" prvu nulu na Mundijalu

Remi je na kraju donio Francuskoj prvo mjesto u grupi, Dancima poziciju broj dva, što znači da je tim Didijea Dešana vjerovatno izbjegao Hrvatsku u osmini finala
1 komentar(a)
Olivije Žiru Simon Kjer Danska - Francuska Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Olivije Žiru Simon Kjer Danska - Francuska Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2018. 15:53h

Vjerovatno prvi put na Mundijalu su se čuli zvižduci - to valjda dovoljno govori kakav su meč odigrali Danska i Francuska na stadionu "Lužnjiki".

Prvi put na ovom SP je meč završen rezultatom 0:0, a teško i da je moglo da bude drugačije, jer su i Francuzi i Danci imali samo jednu brigu - da ovu utakmicu ne izgube.

Remi je na kraju donio Francuskoj prvo mjesto u grupi, Dancima poziciju broj dva, što znači da je tim Didijea Dešana vjerovatno izbjegao Hrvatsku u osmini finala.

Uslov je samo da "vatreni" ostanu na liderskom mjestu u grupi D (da ne budu prvi je potrebno da se dogodi čudo - da izgubi velikom razlikom od Islanda, te da Nigerija bude bolja od Argentine), pa je gotovo izvjesno da će se za plasman u četvrtfinale u nedjelju u Nižnji Novgorodu.

"Trikolori" su bili bolji od Danaca, ali su uradili premalo da bi pobijedili. Najbolje šanse su imali Olivije Žiru u prvom i Nabil Fekir u drugom, dok je na drugoj strani šut Kristijana Eriksena zaustavio Stiv Mandanda.

Dešan je, ako ništa drugo, odmorio neke prvotimce - u sastavu nije bilo Iga Ljorisa, Samuela Umtitija, Pola Pogbu, Bleza Matuidija..., a tek u finišu je ušao Kilijan Mbape.

DANSKA - FRANCUSKA 0:0

Moskva - Stadion "Lužnjiki". Gledalaca: 78.011. Sudija: Sandro Riči (Brazil). Žuti kartoni: Jorgensen (Danska).

Danska: Šmajhel, Dalsgard, Kjer, Kristensen, Larsen, Jorgensen, Dilejni (90+2. Lerager), Eriksen, Sisto (60. Fišer), Kornelijus (75. Dolberg), Brajtvajt.

Francuska: Mandanda, Sidibe, Varan, Kimpembe, Ernandez (50. Mendi), Kante, N'Zonzi, Dembele (78. Mbape), Grizman (68. Fekir), Lemar, Žiru.

Bonus video: