Rabio i Fađoli pogodili, Kostić asistirao: Pobjeda Juventusa u derbiju

Juventus - Inter 2:0, strijelci Rabio i Fađoli, dvije assitencije Kostića

5498 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Juventusa zaliječili su rane nakon ispadanja iz Lige šampiona i u derbiju 13. kola Serije A savladali Inter 2:0.

Juventus je i večeras igrao u oslabljenom sastavu, ali je uspio da stigne do četvrte pobjede zaredom u Seriji A. Na ta četiri meča torinski sastav nije primio gol.

Sa druge strane Inter je prekinuo niz od četiri trijumfa u Seriji A. "Neroazuri" su večeras bili bolji protivnik u prvom poluvremenu, u drugom su takođe krenuli angažovanije, ali je nakon prvog pogotka Juventusa sve promijenjeno.

Juve je poveo u 52. minutu - nakon kornera Intera domaći su krenuli u kontru, Filip Kostić se oslobodio Barele, fudbaleri Intea nisu mogli da ga stignu, a onda je srpski reprezentativac asistirao, a na pravom mjestu bio Adrijen Rabio koji je iz prve zahvatio loptu i postigao lijep gol.

I drugi gol je Juve postigao poslije kontre - Bremer je prekinuo akciju gostiju, ponovo je Kostić bio najbrži, na drugoj strani pronašao Fađolija, koji je uz pomoć Gosensa savladao Onanu.

Imao je Inter odlične šanse, u prvom poluvremenu nisu bili precizni Čalhanoglu i Džeko, a najbolju šansu u prvom dijelu propustio je Damfris, koji je u 42. minutu nakon centaršuta Barele sa nekoliko metara promašio prazan gol.

U nastavku je najbolju šansu za Inter imao Lautaro Martines, ali je njegov udarac u 74. minutu zaustavio Šćesni.

Na drugoj strani dvostruki asistent, Kostić, mogao je i do gola, ali je njegov udarac uz pomoć stative zaustavio Onana. Dobru priliku imao je i Kjeza, ali je bio neprecizan.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: