Ludnica u San Luisu - 10 isključenja i trofej za Rasing

Sudija Fakundo Teljo isključio čak sedam igrača Boke, pa je utakmica prekinuta u 128. minutu, jer je najveći argentinski klub imao manje od minimalnog broja propisanih fudbalera na terenu

4591 pregleda 1 komentar(a)
Foto: www.facebook.com/racingcluboficial/
Foto: www.facebook.com/racingcluboficial/

Trofeo de Campeones, tj. Superkup Argentine, prekinut je u 129. minutu, jer je Boka juniors ostala sa samo šest igrača na terenu.

Pehar je pripao Rasingu, koji je u 118. minutu vatrenog duela u San Luisu poveo 2:1 golom momka zanimljivog imena, Karlosa Alkarasa, što je bio uvod u seriju isključenja.

Prvi je van terena morao Alkaras, koji je zbog skidanja dresa dobio drugi žuti karton, pa su oba tima ostala sa devetoricom, jer su Sebastijan Vilja iz Boke i Hoan Karbonero iz Rasinga isključeni u finišu regularnog toka zbog koškanja, a Alan Varela u 100. zbog drugog žutog.

Odmah za Alkarasom, izbačeni su Luis Advinkula iz Boke i Katrijel Kabeljos iz Rasinga, da bi tada krenula serija isključenja igrača najpopularnijeg argentinskog kluba - pocrvenjeli su Karlos Sambrano (bio na klupi), Dijego Gonsales i Frank Fabra, zbog čijeg je drugog žutog kartona utakmica prekinuta, jer je Boka ostala sa šestoricom na terenu, što je manje od minimuma da bi moglo da se igra.

Ni to nije bilo sve - Dario Benedeto je gestikulirao da je sudija Fakundo Teljo potplaćen, pa je i on dobio crveni karton nakon pregleda VAR-a.

Novinar Andres Turko Alaluf je otkrio da su igrači Boke nakon meča htjeli da otmu pehare i da njima poguraju rivale, ali da se sve smirilo kada je u svlačionicu ušao potpredsjednik kluba., legendardni Huan Roman Rikelme, čestitao im na odličnoj sezoni i rekao im da izađu na teren i uzmu svoje medalje.

Ovakve scene su moguće samo u Argentini, gdje je fudbal religija...

Bonus video: