Kostić preletio "nerazure", Žiru je majstor akrobacije

Srpski as lansirao Juve ka pobjedi u velikom derbiju, iskusni napadač sačuvao Milan

2241 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Nije bilo puno trenutaka ove sezone u kojima je Filip Kostić u dresu Juventusa pokazivao sve ono što radi u reprezentaciji Srbije, što je demonstrirao iz kola u kolo igrajući za Ajntraht, prije toga i Štutgart...

A onda je došao na red Derbi Italije i okršaj sa Interom u kojem se nesuđeno pojačanje crnogorskog nacionalnog tima razgoropadilo - Kostić je upisao dvije asistencije, a Juve srušio velikog rivala u momentu kada su mu svi davali male šanse.

Kostić je imao ulogu lidera, moralo je da bude tako u odsustvu Dušana Vlahovića, Anhela di Marije i ostalih asova i položio je ispit. Direktno je učestvovao kod golova Adrijena Rabioa i Nikola Fađolija, i sam je bio blizu gola kada je zatresao stativu...

Olivijea Žirua kroz karijeru bije glas da je jedan od potcjenjenijih napadača na svijetu. Kada je došao u Milan, to je uradio tiho, ali se pobrinuo da ga u Italiji svi poštuju.

Dao je Francuz bezbroj bitnih golova na putu ka Skudetu prošle sezone, odlično je krenuo i ove, a u subotu je protiv Specije bio junak trijumfa. Pogodio je u 89. minutu na akrobatski način i otvorio put Milanu, čak je zbog pretjeranog slavlja i dobio drugi žuti karton, pa neće igrati u narednom kolu sa Kremonezeom.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Lopes (Marsej) - bolna eliminacija iz Lige šampiona mora da se zaboravi, Marsej sada čeka velika borba u Ligi 1. Španski čuvar mreže je imao bitnu ulogu u trijumfu nad Lionom.

ODBRANA

Gabrijel Magaljaeš (Arsenal) - defanzivci “tobdžija” su primarni posao uradili bez greške, Čelsi nije stvorio pravu šansu.

A onda, sredinom drugog poluvremena, brazilski štoper je iz prekida donio ono što je Arsenal zaslužio - pogodio je nakon kornera i donio pobjedu.

Gabrijel Magaljaeš
foto: Beta/AP

Dinj (Aston Vila) - kakav meč na “Vila parku” i kakva pobjeda “lavova” na debiju Unaja Emerija. Začinjena je evrogolom francuskog lijevog beka iz slobodnog udarca.

SREDINA

Kostić (Juventus) - u prvom poluvremenu derbija sa Interom je patio kao i kompletan tim Juventusa. A u drugom je potpuno nadigrao Denzela Damfrisa i sa dvije asistencije iz kontranapada riješio meč - trijumf nad velikim rivalom bi mogao da okrene sezonu “stare dame”.

Filip Kostić
foto: FC Juventus

Bruno Gimaraeš (Njukasl) - apsolutni lider novog, sve boljeg Njukasla. Pamtiće se kao prvo ozbiljno pojačanje bogatih vlasnika “svraka” koje su u fantastičnoj seriji. Nakon pobjede u Sautemptonu su treće na tabeli Premijer lige.

Gudelj (Sevilja) - odavno “luta” s pozicije na poziciju, od štopera do zadnjeg veznog. U seviljskom derbiju je postigao evrogol za 1:1, a potom imao još dva spektakularna pokušaja da svom timu donese preokret protiv Betisa. Ostalo je, ipak, neriješeno.

Nemanja Gudelj
foto: Twitter/Sevilla

Tilemans (Lester) - ne postoji dilema da je Belgijanac kalibar za veći klub od Lestera, ali isto tako je jasno da su ga “lisice” napravile boljim igračem. Kakav je samo gol postigao na “Gudison parku”...

NAPAD

Žiru (Milan) - koliko je bitnih pogodaka postigao u karijeri. Žiru je jedan od takvih dao i u duelu sa Specijom tako što je poletio kroz vazduh i udarcem lijevom nogom zakucao loptu u mrežu.

Felipe Anderson (Lacio) - dočekao je veliku grešku odbrane Rome i pomoć Pedra Rodrigesa - njemu je ostalo samo da rutinski zatrese mrežu. Bilo je to dovoljno da Lacio pobijedi “vučicu”.

Lacio, AS Roma
foto: Beta/AP

Žoao Feliks (Atletiko Madrid) - došao je momenat da Atletiko zavisi od fantastičnog Portugalca. Dijego Simeone se, ipak, kasno sjetio kakvu klasu ima u timu - Feliks je dugo bio prikovan za klupu, sada postiže golove koji drže Atletiko u igri makar u La Ligi.

Čupo-Moting (Bajern) - kao da je u iskusnog Kamerunca ušao duh Roberta Levandovskog. Njegove brojke su fascinantne s obzirom na to koliko vremena provodi na terenu.

Bonus video: