Prvi poraz Reala u La Ligi: Rajo Valjekano slavio i došao na tri boda od 3. mjesta

Real gubio 1:0, pa preokrenuo i vodio 2:1, da bi na kraju ipak izgubio - 3:2

9800 pregleda 0 komentar(a)
Radost igrača Valjekana, Foto: Reuters
Radost igrača Valjekana, Foto: Reuters

Iznenađenje u Valjekasu - aktuelni šampion Španije, Real Madrid, poražen je večeras od Valjekana 3:2 u 13. kolu La Lige.

Veliko iznenađenje, naročito ako se uzme u obzir činjenica da Real igra sjajno od početka sezone, te da je do večeras bio bez poraza u domaćem šampionatu. Ali, Madriđani su od večeras drugi, dok je lidersku poziciju preuzela Barselona koja ima dva boda više.

Sa druge strane, Rajo nastavlja sa odličnim izdanjima, večeras je vezao treći trijumf, pa je na osmoj poziciji sa 21 bodom, ali ima samo tri boda manje od trećeplasiranog madridskog Atletika.

Domaći su večeras prvi poveli - u 5. minutu Komesana je preciznim udarcem sa oko 11 metara matirao Kurtou nakon dodavanja Frana Garsije.

Real je u završnici prvog dijela uspio da preokrene, a strijelci su bili Luka Modrić u 37. iz penala i Eder Militao četiri minuta kasnije.

Ipak, "merengesi" na poluvrijeme nisu otišli sa prednošću. U 44. minutu Alvaro Garsija je nakon gužve u šesnaestercu i loše intervencije odbrane Reala izjednačio.

Domaći su do preokreta došli sa igračem manje. U 61. minutu je isključen Iraola, da bi šest minuta kasnije Treho pogodio iz penala i postavio konačan rezultat.

Treho je pogodio iz drugog pokušaja. Prilikom prvog pokušaja njegov udarac je odbranio Kurtoa, ali je jedanaesterac ponovljen, jer je Karvahal ranije ušao u šesnaeterac.

Real samo na dva od 13 mečeva u La Ligi ove sezone nije primio gol, što je najslabiji učinak od sezone 2013/2014.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: