Vikend u Škotskoj u znaku Hakšabanovića, prvi golovi crnogorskog reprezentativca

Sead Hakšabanović postigao dva pogotka u pobjedi Seltika nad Dandi junajtedom (4:2)

2243 pregleda 0 komentar(a)
Hakšabanović, Foto: Celtic FC
Hakšabanović, Foto: Celtic FC

Fudbaler Seltika, Sead Hakšabanović je obilježio prethodni vikend kada je riječ o učinku crnogorskih internacionalaca. Ofanzivni vezista već jedno vrijeme igra u dobroj formi, a u subotu je, u pobjedi Seltika nad Dandi junajtedom (4:2) dva puta zatresao mrežu rivala i postigao prve pogotke u dresu slavnog kluba.

Hakšabanović je bio strijelac u prvom poluvremenu, pogađao je za 1:0 i 2:1, a iz igre je izašao u 65. minutu, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 8,6 što je najbolja ocjena za jednog crnogorskog igrača prethodne sedmice.

Crnogorski reprezentativac je odigrao sedam mečeva u škotskom šampionatu, dok je u Ligi šampiona šest puta bio na terenu.

Seltik je u seriji od sedam pobjeda, iskoristio je poraz Rendžersa i ima sedam bodova više od velikog rivala.

Na drugom mjestu je fudbaler Rijeke Andrija Vukčević (7,5). Rijeka je u 16. kolu Hrvatske nogometne lige (HNL) savladala u gostima Varaždin (3:0), a Vukčević je odigrao dobar meč i sa saigračima iz defanzive uspio da sačuva mrežu.

Rijeka je slavila nakon dva vezana poraza i zauzima sedmo mjesto na tabeli sa 15 bodova.

Poslije Hakšabanovića i Vukčevića slijedi štoper poljskog Mjeđa Nemanja Mijušković (7,4).

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Mjeđ je prekinuo niz od osam mečeva bez pobjede, pa je za vikend u 16. kolu poljske Ekstraklase savladao Slask (1:0). Mijušković je odigrao 90 minuta i dobio je žuti karton.

Četvrti je vezista Vuhana Asmir Kajević (7,3). Vuhan je u 23. kolu kineske Superlige igrao bez golova sa Hakom, a Kajević je na terenu proveo 90 mintua. Na drugoj strani, fudbaler Hake Nebojša Kosović je zamijenjen u 12. minutu.

Peti najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda je fudbaler Torpeda Bojan Roganović (7,1).

Torpedo je poražen od Samare (2:0) u 16. kolu ruske Superlige, a Roganović je odigrao čitav meč.

Ekipa iz Moskve je pretrpjela četvrti poraz zaredom i nalazi se na posljednjem mjestu na tabeli sa šest bodova i jednim trijumfom na 16 odigranih utakmica.

Bonus video: