Za zeta nema mjesta u timu Australije za Mundijal: Ne znam da li se naljutio

Australija je u Kataru u grupi sa Francuskom, Danskom i Tunisom

4185 pregleda 0 komentar(a)
Metju Rajan, najveća zvijezda Australije, Foto: Shutterstock
Metju Rajan, najveća zvijezda Australije, Foto: Shutterstock

Selektor fudbalske reprezentacije Australije Grem Arnold saopštio je spisak igrača na koje računa na predstojećem Mundialu u Katru.

"Pozvali smo 68 igrača tokom kvalifikacija i svaki od njih je imao ulogu u plasmanu", istakao je Arnold, koji je dodao da su kvalifikacije bile veoma teške.

Najveće iznenađenje je što se na spisku nije našao Trent Seinsberi - koji je posljednjih osam godina bio standardni prvotimac nacionalnog tima, ali ujedno i selektorov zet.

Seinsberi, igrač katarske Al Vakre, prije nekoliko godina je oženio njegovu kćerku Elisu s kojom ima dvoje djece.

"Trent je razumio u kakvoj sam situaciji i koliko je to teška odluka. Ne znam da li se naljutio zbog toga, ali to je bilo jedino ispravno što sam mogao da uradim s obzirom na sve", kazao je selektor Arnold.

Australija je u Kataru u grupi sa Francuskom, Danskom i Tunisom.

Svjetko prvenstvo na programu je od 20. novembra do 18. decembra.

Spisak Australije:

Golmani: Metju Rajan (Kopenhagen), Endrju Redmejn (Sidnej), Deni Vuković (Sentral Kost Mariners).

Odbrana: Aziz Behič (Dandi junajted), Miloš Degenek (Kolumbus), Tomas Deng (Albireks Nigata), Džoel King (Odense), Natanijel Etkinson (Harts), Fran Karačić (Breša), Heri Sutar (Stouk), Kaj Rouls (Harts), Krejg Gudvin (Adelejd junajted).

Vezni red: Aron Moj (Seltik), Džekson Irvin (Sankt Pauli), Ajdin Hrustić (Verona), Bejli Rajt (Sanderlend), Kameron Devlin (Harts), Rajli Mekgri (Midlsbro), Kijanu Bakus (Sent Miren).

Napad: Aver Mabil (Kadiz), Metju Leki (Melburn siti), Martin Bojl (Hibernijan), Džejms Maklaren (Melburn siti), Džejson Kamings (Sentral Kost Mariners), Mičel đuk (Fađano Okajama), Garang Kuol (Sentral Kost Mariners).

Bonus video: